Oracle - Set 11

1)   Your database is running in the ARCHIVELOG mode. You placed a tablespace tbs_1, offline with the immediate option. Which statement is correct in this scenario?

a. The operation would fail if tbs_1 were a read-only tablespace
b. The operation would fail if tbs_1 were a read/write tablespace
c. The operation would fail if tbs_1 were the default tablespace for the database
d. If the above operation were successful, media recovery would be required to bring the Tablespace online
Answer  Explanation 

ANSWER: If the above operation were successful, media recovery would be required to bring the Tablespace online

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which is the location of the Oracle Database that can store and manage files related to backup and recovery?

a. Flash Recovery Area
b. Managing the System Global Area (SGA)
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Flash Recovery Area

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   You can use the RESETLOGS clause with a READ ONLY clause.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In controlling the job logging, which class is used for the scheduler to write detailed information to the job log for all runs of each job in this class?

a. DBMS_SCHEDULER.LOGGING_RUNS
b. DBMS_SCHEDULER.LOGGING_FULL
c. DBMS_SCHEDULER.LOGGING_OFF
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: DBMS_SCHEDULER.LOGGING_RUNS

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which privilege is required to alter a job class?

a. MANAGE SCHEDULER
b. SYSTEM PRIVILEGE
c. ALTER ANY CLUSTER
d. SELECT
Answer  Explanation 

ANSWER: MANAGE SCHEDULER

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   When a job is picked for processing, select the correct order in which job executes.

1. Starts a database session as the owner of the job, starts a transaction, and then starts executing the job.
2. Gathers all the metadata needed to run the job. As an example, arguments of the program and privilege information.
3. Once the job is complete, the slave commits and ends the transaction.
4. Closes the session


a. 1, 2, 3, 4
b. 2, 1, 3, 4
c. 2, 3, 1, 4
d. 1, 3, 2, 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 2, 1, 3, 4

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   A shared database link is a link between a local server process and the remote database and that link is shared because multiple client processes can use the same link simultaneously.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   To enable cost-based optimization set the OPTIMIZER_MODE initialization parameter to CHOOSE or COST, you can set this parameter by using __________.

a. Modifying the OPTIMIZER_MODE parameter in the initialization parameter file
b. Setting it at session level by issuing an ALTER SESSION statement
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Indexes may be marked UNUSABLE for which table type, the index behavior for adding partition is?

1) For local indexes, the behavior is the same as for heap tables.
2) All global indexes remain usable.


a. Regular (Heap)
b. Index-organized
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Index-organized

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Because indexes created using NOLOGGING are not archived, perform a backup after you create the index.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   You specified extent management as local for a tablespace. How will it affect space management in the tablespace?

a. All the extents will be of the same size
b. Bitmap will be used to record free and allocated extents
c. Free extents will be managed by the data dictionary tables
d. The tablespace will be system managed and the users cannot specify the extent size
Answer  Explanation 

ANSWER: Bitmap will be used to record free and allocated extents

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   What are the Archived redo logs used for?

a. Recover a database
b. Update a standby database
c. Get information about the history of a database using the LogMiner utility
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   What is the impact on performance if the ARCHIVE_LAG_TARGET initialization parameter is set to a very low value?

a. Positive
b. Negative
c. None
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Negative

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   More than one materialized view cannot use a materialized view log.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)    The Input parameter time limit for DBMS_ADVISOR>SET_TASK_PARAMETER in which the time limit for the Segment Advisor run, specified in seconds the possible value is any number of seconds and default value will be _________.
TRUE


a. TRUE
b. FALSE
c. UNLIMITED
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: UNLIMITED

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Efficient Use of Integrity Constraints: A Procedure Using integrity constraint states in which of the following order can ensure the best benefits?

1. Disable state.
2. Perform the operation (load, export, import).
3. Enable novalidate state.
4. Enable state.


a. 1, 2, 3, 4
b. 2, 1, 3, 4
c. 4, 2, 1, 3
d. 1, 3, 2, 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1, 2, 3, 4

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which INSERT operation does the database reuses free space in the table, interleaving newly inserted data with the existing data and during such operations, the database also maintains referential integrity constraints?

a. Direct-path INSERT
b. Conventional Insert
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Conventional Insert

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   The Database Resource Manager directive UNDO_POOL allows DBAs to limit the amount of undo space consumed by a group of users.


a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Which tasks call the procedure, either on all bitmap blocks, or on a single block if only one is corrupt in a set of bitmap blocks that has media corruption?


a. TABLESPACE_REBUILD_QUOTAS
b. TABLESPACE_REBUILD_BITMAPS
c. TABLESPACE_VERIFY
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: TABLESPACE_REBUILD_BITMAPS

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Can we use savepoint before each function begins?

a. Yes
b. No


Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Select the correct SQL statement for disabling recovery.

a. alter system disable distributed recovery;
b. update system disable distributed recovery;
c. select system disable distributed recovery;
d. delete system disable distributed recovery;
Answer  Explanation 

ANSWER: alter system disable distributed recovery;

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Which privilege from the following is used to create a private synonym in another user's schema?

a. CREATE SYNONYM
b. CREATE ANY SYNONYM
c. CREATE PUBLIC SYNONYM
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: CREATE ANY SYNONYM

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Which groups are created and assigned specific names as part of the database installation process in an Operating System Authentication?


a. OSDBA
b. OSOPER
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   The remote server can either be a shared server or dedicated server. There is a dedicated connection between the local and remote servers. When the remote server is a shared server, you can force a dedicated server connection by using the (SERVER=DEDICATED) clause in the definition of the service name.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Which of the following is the most probable use of an extent?

a. Stores user data within the database
b. Stores rollback information used when data must be rolled back
c. Minimize the amount of wasted (empty) storage
d. Both a and c
Answer  Explanation 

ANSWER: Minimize the amount of wasted (empty) storage

Explanation:
No explanation is available for this question!