Oracle - Set 12

1)   When estimating the size of cluster indexes remember that the index is on each cluster key, not the actual rows. Therefore, each key appears only once in the index.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following conditions are true when you choose the appropriate tables for the Cluster?

a. The tables are primarily queried--that is, tables that are not predominantly inserted into or updated
b. Records from the tables are frequently queried together or joined
c. Records from the tables are not frequently queried together or joined
d. Both A & C
e. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What is the following step used for?

1) Edit the CONTROL_FILES parameter in the database initialization parameter file to delete the old control file name.


a. Creating Initial Control Files
b. Creating Additional Copies, Renaming, and Relocating Control Files
c. Creating New Control Files
d. Dropping Control Files
Answer  Explanation 

ANSWER: Dropping Control Files

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   ASM does not discover a disk that contains an operating system partition table, even if the disk is in an ASM_DISKSTRING search path and ASM has read/write permission on the disk.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   You want to move all the objects of the APPS user in the test database to the DB_USER schema of the production database. Which option of IMPDP would you use to accomplish this task?

a. FULL
b. SCHEMAS
c. REMAP_SCHEMA
d. REMAP_DATAFILES
e. REMAP_TABLESPACE
Answer  Explanation 

ANSWER: REMAP_SCHEMA

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which initialization parameter is a dynamic parameter that lets you specify or adjust the size of the large pool component of the SGA?


a. STREAMS_POOL_SIZE
b. JAVA_POOL_SIZE
c. LARGE_POOL_SIZE
d. SHARED_POOL_SIZE
Answer  Explanation 

ANSWER: LARGE_POOL_SIZE

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In the platform-specific default location, Oracle Database locates your initialization parameter file by examining filenames in which of the following order?

a. spfile$ORACLE_SID.ora, init$ORACLE_SID.ora, spfile.ora
b. spfile.ora, spfile$ORACLE_SID.ora, init$ORACLE_SID.ora
c. spfile$ORACLE_SID.ora, spfile.ora, init$ORACLE_SID.ora
d. Intit$ORACLE_SID.ora, spfile.ora, spfile$ORACLE_SID.ora
Answer  Explanation 

ANSWER: spfile$ORACLE_SID.ora, spfile.ora, init$ORACLE_SID.ora

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which view shows “completed window runs” in viewing the scheduler information?

a. *_scheduler_windows
b. *_scheduler_window_log
c. *_scheduler_window_details
d. *_scheduler_window_groups
Answer  Explanation 

ANSWER: *_scheduler_window_details

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which view shows that all the jobs or both enabled and disabled?

a. *_SCHEDULER_JOBS
b. *_SCHEDULER_JOB_ROLES
c. *_SCHEDULER_PROGRAMS
d. *_SCHEDULER_JOB_RUN_DETAILS
Answer  Explanation 

ANSWER: *_SCHEDULER_JOBS

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Job slaves actually execute the jobs you submit. When a job is done, what will the slave do?

a. Reschedule the job if required
b. Update the state in the job table to reflect whether the job has completed or is scheduled to run again
c. Delete an entry into the job log table
d. Do not update the run count, and if necessary, failure count and retry count
e. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   A set of databases in a distributed system that can appear to applications as a single data source known as ________.

a. Distributed database
b. Distributed processing
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Distributed database

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which transaction contains statements that access more than one node?

a. A Remote Transaction
b. A Distributed transaction
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: A Distributed transaction

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Which type of partition will be done for the following?

1. Partition description identifying partition bounds.


a. Range Partition
b. Hash Partition
c. List Partition
d. Range-Hash Partition
Answer  Explanation 

ANSWER: Range Partition

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Creating an index using key compression enables you to eliminate repeated occurrences of key column prefix values.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which modes are used for transmitting archived logs to their destination in the Specifying Mode of Log Transmission?

a. Normal archiving transmission
b. Standby transmission
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which view identifies redo log groups and members and member status in the Redo Log Information?

a. V$LOG
b. V$LOGFILE
c. V$LOG_HISTORY
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: V$LOGFILE

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which site supports simple read-only and updatable snapshots of the table data at an associated master site?

a. Snap site
b. Replication Catalog
c. Replication groups
d. Snapshot site
Answer  Explanation 

ANSWER: Snapshot site

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   Where are the LOBs and varrays stored?

a. LOB segments
b. Storage table
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: LOB segments

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   What can be included in the CREATE SCHEMA statement which is useful if you want to guarantee the creation of several tables, views, and grants in one operation?


a. CREATE TABLE
b. CREATE VIEW
c. GRANT
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Which method enables you to add rows to a table, either by specifying the column values or by specifying a subquery that selects data from another existing table?

a. INSERT statement
b. MERGE statement
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: INSERT statement

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Which two statements about Flashback Query are true?

a. It helps in row-level recovery from user errors
b. It can be performed to recover ALTER TABLE statements
c. It fails when undo data pertaining to the transaction is overwritten
d. BOTH B & C
e. BOTH A & C
Answer  Explanation 

ANSWER: BOTH A & C

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   AUTOALLOCATE causes the tablespace to be system managed with a minimum extent size of 6K.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   What happens when an entire transaction is roll backed without referencing any save points?

a. All changes are undone made by all of the SQL statements
b. The transaction locks of data is released
c. The transaction ends
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   What is the exact reason for which you can force the failure of a distributed transaction?

a. To observe RECO automatically resolving the local portion of the transaction
b. To practice manually resolving in-doubt distributed transactions and observing the results
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Drop a synonym that is no longer required using DROP SYNONYM statement. To drop a private synonym, omit the PUBLIC keyword. To drop a public synonym, include the PUBLIC keyword.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!