Oracle - Set 8

1)   All data in a database is stored in a table to include user data and the Data Dictionary.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which view is useful for monitoring the effects of transaction execution on undo space in the current instance in viewing information about undo?

a. V$UNDOSTAT
b. V$ROLLSTAT
c. V$TRANSACTION
d. DBA_UNDO_EXTENTS
Answer  Explanation 

ANSWER: V$UNDOSTAT

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which parameter when not specified then all the database objects are created in the same user schema as in the source database, and those users must already exist in the target database?

a. TRANSPORT_DATAFILES
b. DUMPFILE
c. DIRECTORY
d. REMAP_SCHEMA
Answer  Explanation 

ANSWER: REMAP_SCHEMA

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   How do we name a transaction?

a. SET TRANSACTION ... NAME
b. TRANSACTION ... NAME
c. TRANSACTION ... NAME =
d. SET TRANSACTION = NAME
Answer  Explanation 

ANSWER: SET TRANSACTION ... NAME

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The in-doubt transaction locks data that is required by other transactions and this situation occurs when the ORA-01591 error message interferes with user transactions.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   When a node is told to prepare, it can respond in several ways, one of the ways is “no data on the node has been or can be modified, so no preparation is necessary”. What is this response called?


a. Prepared
b. Read-only
c. Abort
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Read-only

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Synonyms are not convenient to use and reduce the complexity of SQL statements for database users.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which methods are available for authenticating database administrators?

a. A Password file
b. Operations system
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Oracle Database does not support the USERENV function for queries.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What specifies the service names and the dispatchers register with the listeners in the DISPATCHERS Initialization Parameter Attributes ?

a. LISTENER
b. SERVICE
c. CONNECTIONS
d. MULTIPLEX
Answer  Explanation 

ANSWER: SERVICE

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which of the following segment is destroyed when the SQL statement is finished?

a. Temp segment
b. Object segment
c. Data Segment
d. Temporary segment
Answer  Explanation 

ANSWER: Temporary segment

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   A hash cluster is created using a DROP CLUSTER statement, but you specify a HASHKEYS clause.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   When creating a hash cluster, it is important to choose the cluster key correctly and set which of these parameters so that performance and space use are optimal?

a. HASH IS
b. SIZE
c. HASHKEYS
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   What are the following steps used to do?

1) Make a list of all datafiles and redo log files of the database
2) Back up all datafiles and redo log files of the database
3) Start up a new instance, but do not mount or open the database


a. Creating Initial Control Files
b. Creating Additional Copies, Renaming, and Relocating Control Files
c. Creating New Control Files
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Creating New Control Files

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   You are using an Automatic Storage Management (ASM) instance to manage the files of your production database. You have two disk groups, DG1 and DG2, with one device each. In the parameter file of the production database, the following parameters have been specified

DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_1 = '+dg1'
DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_2 = '+dg2'

What would be the impact of this setting?


a. When a new log group is added, it would have one member in each disk group
b. When a new log group is added, it would have two members in each disk group
c. When a new tablespace is added, it would have one data file in each disk group
d. When a new log file is added, it would have one member spread across the disk groups
Answer  Explanation 

ANSWER: When a new log group is added, it would have one member in each disk group

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which of the following statements are true about the roles in the Oracle database?

a. A role can be granted to itself
b. Roles can be granted to other roles
c. A role can contain both system and object privileges
d. Both A & B
e. Both B & C
Answer  Explanation 

ANSWER: Both B & C

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   What are the implications if your test database is running in a NOARCHIVELOG mode?

a. You can perform open database backups
b. You can perform closed database backups
c. You cannot perform schema-level logical backups
d. You can perform the backup of only the SYSTEM tablespace when the database is open
Answer  Explanation 

ANSWER: You can perform closed database backups

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   The DROP DATABASE statement deletes all control files and all other database files listed in the control file, to use the DROP DATABASE statement successfully, which conditions must apply?

a. The database must be mounted and closed
b. The database must be mounted exclusively--not in shared mode
c. The database must be mounted as RESTRICTED
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Are Object and system privileges not granted using regular SQL grant syntax.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Based on the existing program which way is used to CREATE_JOB?

BEGIN
DBMS_SCHEDULER.CREATE_JOB (
job_name => 'my_new_job3',
program_name => 'my_saved_program1',
schedule_name => 'my_saved_schedule1');
END;


a. Named Program
b. Named Schedule
c. Named Program and Schedule
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Named Program and Schedule

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   What kind of an event is raised when the Scheduler reacts to the event by starting a job and you can even create a schedule that references an event instead of containing date, time, and recurrence information?

a. Event raised by the scheduler
b. Event raised by an application
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Event raised by an application

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Which of the agent is used so that the Generic connectivity enables you to connect to a non-oracle database data stores?

a. A Heterogeneous Services ODBC agent
b. A Heterogeneous Services OLEDB agent
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   If you are having difficulty in viewing the entire contents of the OTHER column, execute the following SQL*Plus command SET LONG 9999999.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Which partitioning methods can be used for index-organized tables?

a. Range
b. List
c. Hash
d. All mentioned above
e. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Which of the following reasons are included to drop an index?

a. Applications do not use the index to query the data
b. The index has become invalid and must be dropped before being rebuilt
c. The index has become too fragmented and must be dropped before being rebuilt
d. The index is no longer required
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!