Oracle - Set 9

1)   What should the Oracle database create for the DB_RECOVERY_FILE_DEST and DB_RECOVERY_FILE_DEST_SIZE parameters in the initialization parameter file to identify the default location?

a. Redo log files
b. Control files
c. RMAN backups
d. Archived logs
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The SQL*Plus command ARCHIVE LOG LIST displays archiving information for the connected instance.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What does the redo log for each database instance referred to as in the context of multiple database instances?

a. Redo thread
b. Redo entry
c. Redo record
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Redo thread

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following is a type of replication?

a. Update replication
b. Read-only materialized views
c. Multi replication
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Read-only materialized views

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which effects will a trigger have in the AFTER SUSPEND trigger whenever a resumable statement is suspended in any session?

a. If an undo segment has not reached its space limit, then a message is sent to the DBA and the statement is aborted
b. If any other recoverable error has occurred, the timeout interval is reset to 10 hours
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   You can use RENAME for a stored PL/SQL program unit, public synonym, or cluster. To rename such an object, there is no need to drop and re-create it.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   If START_REDEF_TABLE fails for any reason, you must call ABORT_REDEF_TABLE, otherwise subsequent attempts to redefine the table will fail.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which two operations can be flashed back using the Flashback technology?

a. DROP USER SACHIN;
b. DROP TABLE STUDENTS;
c. DROP TABLESPACE USERS;
d. BOTH A & C
e. BOTH A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: BOTH A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which view shows the Name and number of all tablespaces from the control file in Viewing Tablespace Information?

a. DBA_TABLESPACE_GROUPS
b. V$TABLESPACE
c. V$DATAFILE
d. DBA_EXTENDS,USER_EXTENDS
Answer  Explanation 

ANSWER: V$TABLESPACE

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Different transactions can not have the same transaction name.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   The job of the commit point site is to initiate a commit or roll back operation as instructed by _____________.

a. Global coordinator
b. Local coordinator
c. Database servers
d. Commit point site
Answer  Explanation 

ANSWER: Global coordinator

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which of the following/s are supported by transaction control statements?

a. Commit, Rollback, Savepoint
b. Alter,Execute,Drop
c. Insert, Remove, Delete
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Commit, Rollback, Savepoint

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   The concept of a key-preserved table is fundamental to understanding the restrictions on modifying join views.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which system privileges in the Administration Privileges allows access to a database instance even when the database is not open and the control of these privileges is totally outside of the database itself?

a. SYSOPER
b. SYSDBA
c. Both A & B
d. OSDBA
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which server mode application uses a standard public database link in which 100 users simultaneously require a connection and then 100 direct network connections to the remote database are required?

a. Deactivated/Shared server
b. Shared Server
c. Dedicated
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Deactivated/Shared server

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   A _______________ is used to logically group data together.

a. Database
b. Tablespace
c. Datafiles
d. Object
Answer  Explanation 

ANSWER: Tablespace

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   In which of these situations hashing is not advantageous?

a. Applications frequently perform full-table scans on the table and the table is sparsely populated
b. You cannot afford to preallocate the space that the hash cluster will eventually need
c. You cannot afford to preallocate the space that the hash cluster will eventually need
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   When estimating the size of cluster indexes remember that the index is on each cluster key, not the actual rows. Therefore, each key appears only once in the index.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Which way can you recover a control File using a current copy from the following,
Edit the CONTROL_FILES parameter in the initialization parameter file to replace the bad location with the new location?
CONTROL_FILES = (/u01/oracle/prod/control01.ctl,
/u02/oracle/prod/control02.ctl,
/u04/oracle/prod/control03.ctl)


a. Recovering from Permanent Media Failure Using a Control File Copy
b. Recovering from Control File Corruption Using a Control File Copy
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Recovering from Permanent Media Failure Using a Control File Copy

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   The SQL*Plus STARTUP command parameters are interpreted by ASM. Which parameter Issues a SHUTDOWN ABORT to the ASM instance before restarting it?

a. MOUNT
b. NOMOUNT
c. FORCE
d. MOUNT, OPEN
Answer  Explanation 

ANSWER: FORCE

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   You executed the STARTUP MOUNT command to start your database, for which database Operation do you need to start the database in the MOUNT state?

a. Renaming the control files
b. Dropping a user in your database
c. Enabling or disabling redo log archiving
d. Dropping a tablespace in your database
Answer  Explanation 

ANSWER: Enabling or disabling redo log archiving

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Which of the following ways can we use to create an Oracle Database?

a. The Database Configuration Assistant
b. The CREATE DATABASE statement
c. Upgrade an existing database
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Which mode is used for Shutting down a Database using these following situations?

1) To initiate an automated and unattended backup.
2) When a power shutdown is going to occur soon.
3) When the database or one of its applications is functioning irregularly and you cannot contact users to ask them to log off or they are unable to log off.


a. Shutting Down with the NORMAL Clause
b. Shutting Down with the IMMEDIATE Clause
c. Shutting Down with the TRANSACTIONAL Clause
d. Shutting Down with the ABORT Clause
Answer  Explanation 

ANSWER: Shutting Down with the IMMEDIATE Clause

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Which of the following attributes are used for setting Scheduler Attributes?

a. Default_timezone
b. Log_history
c. Max_job_slave_processes
d. Event_expiry_time
e. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   When an external job writes output to stderr, the first 200 bytes are recorded in the additional_info column of the *_SCHEDULER_JOB_RUN_DETAILS views.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!