Software Engineering -12

1)   The process of developing a software product using software engineering principles and methods is referred to as, _______ .

a. Software myths
b. Scientific Product
c. Software Evolution
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Evolution

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   _________ is a piece of programming code which performs a well defined task.

a. Computer Program
b. Computer Software
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Computer Program

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Modelling is a representation of the object-oriented classes and the resultant collaborations will allow a system to function.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)    Fan-in is an indication of _______ .

a. Objects
b. Inheritance
c. Messages
d. Polymorphism
Answer  Explanation 

ANSWER: Inheritance

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Application of science, tools and methods to find cost effective solution to the problems is a definition of software engineering.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Abbreviate the term OOHMD.

a. Object-Oriented Hypermedia Design Method
b. Objet-Oriented High Design method
c. Objet-Oriented Hypermedia Development Method
d. Object-Oriented Hypermedia Distributed Method
Answer  Explanation 

ANSWER: Object-Oriented Hypermedia Design Method

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Preventive maintenance is implementing changes in existing or new requirements of user.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which software designers tool helps to design the block structure of the software, that may further be broken down into smaller modules using refinement techniques?

a. Analysis tools
b. Design tools
c. Configuration management tools
d. Documentation tools
Answer  Explanation 

ANSWER: Design tools

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   In software metrics which metrics evaluate the track budget, schedule and human resource?

a. Requirement metrics
b. Product metrics
c. Process metrics
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Process metrics

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Elements of module in functional cohesion are grouped because they all contribute to a single well-defined function. It can also be reused.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Activities and action taken on the data that are represented by Circle or Round-edged Rectangles are called, _________ .

a. Process
b. Data storage
c. Data flow
d. Entities
Answer  Explanation 

ANSWER: Process

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   When multiple modules have read and write access to some global data, it is called, ________ .


a. Content coupling
b. Stamp coupling
c. Data coupling
d. Common coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Common coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   MTTC stands for ____________ .

a. Mean time to change
b. Modular time to change
c. Mean time to control
d. Modular time to control
Answer  Explanation 

ANSWER: Mean time to change

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which is the Layered Technology in Bedrock that supports Software Engineering?

a. Methods
b. Tools
c. Process
d. Quality Focus
Answer  Explanation 

ANSWER: Quality Focus

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   What does the physical connections between the elements of the OO design represent?

a. Cohesion
b. Coupling
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   How many characteristics does Value Adjustment Factor(VAF) in Function Point Analysis have?

a. 11
b. 12
c. 13
d. 14
Answer  Explanation 

ANSWER: 14

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Which of the following techniques is not a White box technique?

a. Statement Testing and coverage
b. Decision Testing and coverage
c. Condition Coverage
d. Boundary value analysis
Answer  Explanation 

ANSWER: Boundary value analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   SPICE Means ____.

a. Software Process Improvement and Capability Determination.
b. Software Process Improvement and Compatibility Determination.
c. Software Process Invention and Compatibility Determination.
d. Software Process Improvement and Control Determination.
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Process Improvement and Capability Determination.

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   The desired level of coupling is ________ .

a. No coupling
b. Control coupling
c. Common coupling
d. Data coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Data coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   Coupling and cohesion can be represented using a _______ .

a. cause-effect graph
b. dependence matrix
c. Structure chart
d. SRS
Answer  Explanation 

ANSWER: dependence matrix

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Changes are made to the system to reduce the future system failure chances is called _________ .

a. Preventive Maintenance
b. Adaptive Maintenance
c. Corrective Maintenance
d. Perfective Maintenance
Answer  Explanation 

ANSWER: Preventive Maintenance

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   The feature of the object oriented paradigm which helps code reuse is _______ .

a. Object
b. Class
c. Inheritance
d. Aggregation.
Answer  Explanation 

ANSWER: Inheritance

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   The Phases of formal review process are mentioned below. Arrange them in the correct order.

i. Planning
ii. Review Meeting
iii. Rework
iv. Individual Preparations
v. Kick Off
vi. Follow Up


a. i,ii,iii,iv,v,vi
b. vi,i,ii,iii,iv,v
c. i,v,iv,ii,iii,vi
d. i,ii,iii,v,iv,vi
Answer  Explanation 

ANSWER: i,v,iv,ii,iii,vi

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Which Chart is a statistical technique to assess, monitor, and maintain the stability of a process?

a. Control Chart
b. Maintenance Chart
c. Bar Charts
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Control Chart

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Cost of Production = Right The First time cost (RTF +-----------) .

a. Cost of Deployment
b. Cost of Quality
c. Cost of maintenance
d. Cost of Production
Answer  Explanation 

ANSWER: Cost of Quality

Explanation:
No explanation is available for this question!