Software Engineering -13

1)   In a risk-based approach the risks identified may be used to:

i. Determine the test technique to be employed
ii. Determine the extent of testing to be carried out
iii. Prioritize testing in an attempt to find critical defects as early as possible.
iv. Determine the cost of the project


a. ii is True; i, iii, iv and v are False
b. i,ii,iii are true and iv is false
c. ii and iii are True; i, iv are False
d. ii, iii and iv are True; i is false
Answer  Explanation 

ANSWER: i,ii,iii are true and iv is false

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following is not a part of the Test Implementation and Execution Phase?


a. Creating test suites from the test cases
b. Executing test cases either manually or by using test execution tools
c. Comparing actual results
d. Designing the Tests
Answer  Explanation 

ANSWER: Designing the Tests

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The Test Cases Derived from use cases _______ .

a. Are most useful in uncovering defects in the process flows during real world use of the system.
b. Are most useful in uncovering defects in the process flows during the testing use of the system.
c. Are most useful in covering the defects in the process flows during real world use of the system.
d. Are most useful in covering the defects at the Integration Level.
Answer  Explanation 

ANSWER: Are most useful in uncovering defects in the process flows during real world use of the system.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What can static analysis NOT find?

a. The use of a variable before it has been defined.
b. Unreachable (“dead”) code.
c. Memory leaks.
d. Array bound violations.
Answer  Explanation 

ANSWER: Memory leaks.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which plan describes how the skills and experience of the project team members will be developed ?

a. HR Plan
b. Manager Plan
c. Team Plan
d. Staff Development Plan
Answer  Explanation 

ANSWER: Staff Development Plan

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Alpha and Beta Testing are forms of _______ .

a. Acceptance testing
b. Integration testing
c. System Testing
d. Unit testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Acceptance testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   The model in which the requirements are implemented by its category is ______ .

a. Evolutionary Development Model
b. Waterfall Model
c. Prototyping
d. Iterative Enhancement Model
Answer  Explanation 

ANSWER: Evolutionary Development Model

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   A COCOMO model is ________ .

a. Common Cost Estimation Model.
b. Constructive Cost Estimation Model.
c. Complete Cost Estimation Model.
d. Comprehensive Cost Estimation Model
Answer  Explanation 

ANSWER: Constructive Cost Estimation Model.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   SRD stands for _______ .

a. Software Requirements Definition
b. Structured Requirements Definition
c. Software Requirements Diagram
d. Structured Requirements Diagram
Answer  Explanation 

ANSWER: Structured Requirements Definition

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The tools that support different stages of software development life cycle are called _______ .

a. CASE Tools
b. CAME tools
c. CAQE tools
d. CARE tools
Answer  Explanation 

ANSWER: CASE Tools

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Software consists of ______ .

a. Set of instructions + operating procedures
b. Programs + documentation + operating procedures
c. Programs + hardware manuals
d. Set of programs
Answer  Explanation 

ANSWER: Programs + documentation + operating procedures

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which is the most important feature of spiral model?

a. Quality management
b. Risk management
c. Performance management
d. Efficiency management
Answer  Explanation 

ANSWER: Risk management

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   If every requirement stated in the Software Requirement Specification (SRS) has only one interpretation, SRS is said to be correct _____ .

a. Unambiguous
b. Consistent
c. Verifiable
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Unambiguous

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which is not a step of Requirement Engineering?

a. Requirements elicitation
b. Requirements analysis
c. Requirements design
d. Requirements documentation
Answer  Explanation 

ANSWER: Requirements design

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   FAST stands for ________ .

a. Functional Application Specification Technique
b. Fast Application Specification Technique
c. Facilitated Application Specification Technique
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Facilitated Application Specification Technique

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   The level at which the software uses scarce resources is ______ .

a. Reliability
b. Efficiency
c. Portability
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Efficiency

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Modifying the software to match changes in the ever changing environment is called __________ .

a. Adaptive maintenance
b. Corrective maintenance
c. Perfective maintenance
d. Preventive maintenance
Answer  Explanation 

ANSWER: Adaptive maintenance

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   If every requirement can be checked by a cost-effective process, then the SRS is _________ .

a. Verifiable
b. Traceable
c. Modifiable
d. Complete
Answer  Explanation 

ANSWER: Verifiable

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Aggregation represents ______ .

a. is_a relationship
b. part_of relationship
c. composed_of relationship
d. none of above
Answer  Explanation 

ANSWER: composed_of relationship

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   If P is risk probability, L is loss, then Risk Exposure (RE) is computed as_____ .

a. RE = P/L
b. RE = P + L
c. RE = P*L
d. RE = 2* P *L
Answer  Explanation 

ANSWER: RE = P*L

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Number of clauses used in ISO 9001 to specify quality system requirements are _____ .

a. 15
b. 20
c. 25
d. 28
Answer  Explanation 

ANSWER: 20

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   ER model shows the _______ .

a. Static view
b. Functional view
c. Dynamic view
d. All the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Static view

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   IEEE 830-1993 is a IEEE recommended standard for _______ .

a. Software Requirement Specification
b. Software design
c. Testing
d. Both (A) and (B)
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Requirement Specification

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   One of the fault base testing techniques is ______ .

a. Unit Testing
b. Beta Testing
c. Stress Testing
d. Mutation Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Mutation Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   If the objects focus on the problem domain, then we are concerned with ______.

a. Object Oriented Analysis
b. Object Oriented Design
c. Object Oriented Analysis and Design
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Object Oriented Analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!