Software Testing - Set 1

1)   Testing helps us to __________ of product by finding defects in product.

a. Fix defect
b. Improve quality
c. Measure quality
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Measure quality

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following is not an objective of testing?

a. Finding defects
b. Preventing defects
c. Gaining confidence in and providing information about level of quality
d. Fixing defects
e. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Fixing defects

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Black box testing is only functional testing.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which technique is applied for usability testing?

a. White box
b. Black box
c. Grey box
d. Combination of all
Answer  Explanation 

ANSWER: Black box

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which testing is concerned with behaviour of whole product as per specified requirements?

a. Acceptance testing
b. Component testing
c. System testing
d. Integration testing
Answer  Explanation 

ANSWER: System testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   System testing only deals with functional requirements.


a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   What is the main purpose of integration testing?

a. Design errors
b. Interface errors
c. Procedure errors
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Interface errors

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the following is the main advantage of Top Down Integration Testing?


a. Major decision points are tested early.
b. Modules are not tested by team again and again.
c. No stubs need to be written
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Major decision points are tested early.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   What is Pesticide Paradox?

a. If the same tests are repeated over and over again , eventually the same set of test cases will no longer find any new bugs.
b. A small number of modules contain most of the defects.
c. Testing can show that defects are present , but can not prove that there are no defects.
d. Finding and fixing defects does not help if the system built is unusable and does not fulfill the users need and expectations.
Answer  Explanation 

ANSWER: If the same tests are repeated over and over again , eventually the same set of test cases will no longer find any new bugs.

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)    ________ is an indication of the relative interdependence among modules.

a. Cohesion
b. Coupling
c. Modularity
d. Cohesion and coupling.
Answer  Explanation 

ANSWER: Coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   Which of the following tasks is not part of Software Configuration Management (SCM)?

a. Change control
b. Version control
c. Configuration status reporting
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: None of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Testing of individual components by the developers are comes under which type of testing?


a. Integration testing
b. Validation testing
c. Unit testing
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Unit testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   ______ is a white-box testing technique first proposed by Tom McCabe.

a. Equivalence Partitioning
b. Basis Path Testing
c. Boundary Value Analysis
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Basis Path Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   What types of errors are not done by Black-Box Testing and can be uncovered by White-Box Testing?

a. Logic errors
b. Performance errors
c. Behavioral errors
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Logic errors

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Static analysis is not useful & cost effective way of testing.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which of the following can be found using Static Testing Techniques?

a. Defect
b. Failure
c. Both A & B

Answer  Explanation 

ANSWER: Defect

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Reactive Risk Management is sometimes described as ___________ .

a. Fire Fighting mode
b. Solution mode.
c. Uncertain mode.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Fire Fighting mode

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   What are the different types of risk may occur when you develop software?

a. Project risks
b. Technical risks
c. Business risks
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   When the Testing Principles are useful while building the Software Product?

a. During testing
b. During execution
c. During review
d. Throughout life-cycle
Answer  Explanation 

ANSWER: Throughout life-cycle

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   What is the name of process which will ensure that different versions of system and its components are recorded and maintained?

a. workspace
b. code control
c. versions
d. Configuration Control
Answer  Explanation 

ANSWER: Configuration Control

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   A logical collection of test cases which naturally work together is called as _______ .

a. Test log
b. Test procedure
c. Test data
d. Test suite
Answer  Explanation 

ANSWER: Test suite

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   What is a role of Test Manager?

a. determine when to release a system
b. Reallocate resources to meet objectives
c. report deviations in project plan
d. raise incidents on fault
Answer  Explanation 

ANSWER: raise incidents on fault

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Independence is always necessary factor in good testing.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Who is responsible for sprint meeting?

a. Product owner
b. Scrum team
c. Scrum master
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Scrum master

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Which of the following is the Process Improvement Model?

a. CMMI
b. Agile
c. Prototyping
d. V model
Answer  Explanation 

ANSWER: CMMI

Explanation:
No explanation is available for this question!