Software Testing - Set 3

1)   Non Functional Testing is performed only at System Testing level.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Beta Testing is useful way of compatibility testing.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which of the following is/are Structural Testing Technique?

a. Statement Coverage
b. Decision Coverage
c. Condition Coverage
d. Path Coverage
e. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which are the benefits of Static Testing?

a. Early feedback of a quality.
b. Less rework cost.
c. Increased developmental productivity.
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What is Static Analysis?

a. The analysis of batch programs.
b. The reviewing of test plans.
c. The analysis of program code.
d. The use of black box testing.
Answer  Explanation 

ANSWER: The analysis of program code.

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Cyclomatic Complexity is computed as ___________ .

a. The number of regions of the flow graph corresponds to the Cyclomatic Complexity.
b. Cyclomatic Complexity, V(G), for a flow graph, G, is defined as V(G) = E - N + 2 where E is the number of flow graph edges, N is the number of flow graph nodes.
c. Cyclomatic Complexity, V(G), for a flow graph, G, is also defined as V(G) = P + 1 where P is the number of predicate nodes contained in the flow graph G.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Choose the correct option according to the given statements.

Staement 1: Unit Testing focuses verification effort on the smallest unit of Software Design.
Staement 2: In general Unit Testing is done by Software Developer.
Staement 3: Unit Testing comes under White Box Testing.
Staement 4: Unit Testing comes under Black Box Testing.


a. Statement 1, 2, 3, are correct.
b. Only statement 1 and 2 are correct.
c. Only statement 3 is correct.
d. Only statement 4 is correct.
Answer  Explanation 

ANSWER: Statement 1, 2, 3, are correct.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Design phase will usually be.

a. Top-down
b. Bottom-up
c. Random
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Top-down

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   ________________ provides information about the size and download time of each Web Page content.

a. Web Resource Graph
b. Web Page Break Down Graph
c. Web Graph
d. System Resource Graph
Answer  Explanation 

ANSWER: Web Page Break Down Graph

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Selection of particular life cycle model is based on ________ .

a. Requirements
b. Technical knowledge of development team
c. Users
d. Project types and associated risks
e. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   As a test manager you will be getting delayed delivery of build for testing which has to be deployed on time. You have limited resources. By applying which measures are you able to perform testing in given time?

a. Argue with development team and convince them to deliver build on time.
b. Ask for more resources.
c. Request customer about extending time.
d. Prioritize testing based on risk & make sure critical functionality is tested earlier.
Answer  Explanation 

ANSWER: Prioritize testing based on risk & make sure critical functionality is tested earlier.

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Data classification is done by which type of Decision Tree?

a. Regression Tree
b. Boosted Tree
c. Classification Tree
d. Bagging Tree
Answer  Explanation 

ANSWER: Classification Tree

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   Software Configuration Management (SCM) is an umbrella activity.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which is/are the characteristics of Equivalence Partitioning?

a. In equivalence-partitioning technique we need to test only one condition from each partition.
b. If one condition in a partition works, we assume all of the conditions in that partition will work.
c. if one of the conditions in a partition does not work, then we assume that none of the conditions in that partition will work.
d. Equivalence partitions and equivalence classes both terms mean exactly the same thing.
e. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   ____________ is used to restrict and dynamically change the fields and values in the Defects Grid.

a. Script Editor
b. QC Editor
c. VB Editor
d. All of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Script Editor

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Which of the following is/are characteristic of Exploratory Testing?

a. Minimum planning and maximum execution.
b. Formal testing techniques are also used.
c. Test design and test execution are done in parallel.
d. Useful in situations with poor specification and limited time.
e. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   Followings are major tasks of Test planning activity. Arrange them in correct order.

1. Determine Test approach
2. Determine Required test resources
3. Determine scope and risks and identify objectives of testing
4. Implement the test policy and/or the test strategy
5. Determine the exit criteria
6. Schedule test analysis and design tasks, test implementation, execution and evaluation


a. 3,1,2,5,4,6
b. 3,1,2,5,6,4
c. 3,2,1,5,4,6
d. 3,1,4,2,6,5
Answer  Explanation 

ANSWER: 3,1,4,2,6,5

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)    Which is not true in case of Globs, in Selenium?

a. Globs are used as default pattern matching technique.
b. It is similar to regular expressions.
c. The syntax of Globs is much wider than Regular expression.
d. Both B and C
Answer  Explanation 

ANSWER: The syntax of Globs is much wider than Regular expression.

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   Why independent testing team is required?

a. There will be no dispute about quality of product.
b. Developer will concentrate on development activity.
c. Tester can test product more thoroughly.
d. Tester can join the project once development is finished.
Answer  Explanation 

ANSWER: Tester can test product more thoroughly.

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   E-Commerce software testing follows different approach than gaming software testing. Which testing principle implies this?

a. Pareto principle
b. Testing is Context dependent
c. Testing shows presence of defects
d. Absence of errors-fallacy
Answer  Explanation 

ANSWER: Testing is Context dependent

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   ________ is concern with World Wide Consortium(W3C).

a. XML checkpoint
b. Bitmap checkpoint
c. Image Checkpoint
d. Accessibility Checkpoint
Answer  Explanation 

ANSWER: Accessibility Checkpoint

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   Requirement Engineering is not concern with ______ .

a. Requirement Design
b. Requirement Elicitation
c. Requirement Analysis
d. Requirement Documentation
Answer  Explanation 

ANSWER: Requirement Design

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   A specification which is formally reviewed and agreed upon is called as a _______ .

a. Caseline
b. Proline
c. Baseline
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Baseline

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   Who is responsible for Acceptance Testing?

a. Software tester
b. Designer
c. Customer
d. Developer
Answer  Explanation 

ANSWER: Customer

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Tester should not provide much attention to typographical defects.

a. True
b. False


Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!