Telecommunication & Switching Systems Test Set 2

1)   Which type of connection takes place between an incoming trunk and an outgoing trunk?

a. Local call
b. Outgoing call
c. Incoming call
d. Transit call
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Transit call

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In message switching system, an incoming message gets ____ especially if the required route is busy.

a. lost
b. stored in a queue & retransmitted
c. sampled
d. recovered
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: stored in a queue & retransmitted

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which type of switching network involves the establishment of a dedicated path between two stations?

a. Message Switching
b. Packet Switching
c. Circuit Switching
d. Manual Switching
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Circuit Switching

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In packet switching, what does the header of each short size of packet consist of?

a. Source address
b. Destination address
c. Intermediate nodes
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In manual switching, which kind of battery exchange has the provision of subscribers set along with magneto generator?

a. Local battery exchange
b. Central battery exchange
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Local battery exchange

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   If a group of trunk is offered 1200 calls during the busy hour & 20 calls are lost along with the average call duration of about 7 min, then what would be the total duration of congestion period?

a. 21.6 sec
b. 42.2 sec
c. 57.6 sec
d. 98.2 sec
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: 57.6 sec

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In analyzing the traffic performance, how is the number of trunk decided with the provision of the Grade of Service (GoS) especially for larger group?

a. By normal load condition
b. By overload condition
c. By underload condition
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: By overload condition

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   If the queuing systems are connected in tandem configuration, what would be the nature of delay?

a. Commutative
b. Distributive
c. Cumulative
d. Deductive
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Cumulative

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which type of holding time distribution is assumed for the voice conversation on telephone?

a. Constant
b. Exponential
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Exponential

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which model of loss system allows the usage of Poisson distribution model for traffic analysis especially by assuming infinite number of users?

a. Lost Calls Cleared (LCC)
b. Lost Calls Returned (LCR)
c. Lost Calls Held (LCH)
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Lost Calls Cleared (LCC)

Explanation:
No explanation is available for this question!


11)   In two-stage network, which phenomenon/situation occurs due to impossible connectivity of given incoming trunk to selected outgoing trunk specifically because of link utilization for other connection between primary and secondary switches?

a. Bursting
b. Blinking
c. Blocking
d. Burning
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Blocking

Explanation:
No explanation is available for this question!


12)   Which kind of switching system does not comprise any subscriber, concentrator or expander?

a. Crossbar
b. Director Exchange
c. Strowger
d. Tandem
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Tandem

Explanation:
No explanation is available for this question!


13)   By how many times does the time division exchange exhibit connection and disconnection with respect to every millisecond, due to its ability of using rearrangeable networks?

a. 2
b. 4
c. 8
d. 16
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: 8

Explanation:
No explanation is available for this question!


14)   Which signals are regarded as call-progress signals as they are sent back to inform the caller about the progress of the call?

a. Address Signals
b. Status Signals
c. Call request Signals
d. Answer Signals
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Status Signals

Explanation:
No explanation is available for this question!


15)   Which among the following exhibit/s the necessity of trunks during the signaling mechanism?

a. Inchannel Signaling
b. Common Channel Signaling
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Inchannel Signaling

Explanation:
No explanation is available for this question!


16)   Phase jitter is generated by an additive noise on a __________sinusoidal wave.

a. continuous
b. sampled
c. discrete
d. distorted
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: continuous

Explanation:
No explanation is available for this question!


17)   What is /are the purpose/s of pulse stuffing in an asynchronous multiplexing?

a. Removal of slips & the need for clock synchronization
b. Usability of output channel with higher rate than input
c. Creation of timing adjustments
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


18)   In digital network synchronization, which approach indicates the cost burden carrying of highly accurate and redundant timing sources by means of smaller switching nodes?

a. Packetization
b. Master Slave Clocking
c. Network Wide Pulse Stuffing
d. Plesiochronous Network
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Plesiochronous Network

Explanation:
No explanation is available for this question!


19)   If the desired connection has a low completion probability, which type of flow control technique is used for eliminating the capture of common resources?

a. Trunk Directionalization
b. Cancellation of Alternate Routing
c. Code Blocking
d. Centralized Connection Control
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Centralized Connection Control

Explanation:
No explanation is available for this question!


20)   In network management, managing the rate at which the traffic enters a network is known as _____

a. Flow control
b. Routing control
c. Data control
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Flow control

Explanation:
No explanation is available for this question!


21)   Which among the following can be adopted as a dedicated path between the source and destination in circuit switching?

a. Physical Wire
b. Radio Link
c. Co-axial Cable
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


22)   The transfer of user messages from node to another by means of store and forward switching network is known as _______

a. jitter
b. scaling
c. hop
d. entity
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: hop

Explanation:
No explanation is available for this question!


23)   Consider the statements given below. Which among them represents the operational step executed in datagram Packet Switched Network?

a. Fixed Path is assigned between nodes from source to destination
b. First Come First Serviced basis is applicable
c. Necessity of an identifier for a connection between source host & destination host
d. Transmission of short messages of one or two packet lengths
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Transmission of short messages of one or two packet lengths

Explanation:
No explanation is available for this question!


24)   In Protocol Data Units (PDUs), where do/does the data get/s interchanged?

a. Between peer entities
b. Between entities of neighboring layers
c. Between 'N' & 'N+1' layers
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Between peer entities

Explanation:
No explanation is available for this question!


25)   Which type of framing technique/s reduce/s the problem of synchronization of the receiver?

a. Character Count
b. Character Stuffing
c. Bit Stuffing
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Character Stuffing

Explanation:
No explanation is available for this question!


26)   If more number of cells are necessary in the frequency reuse distance, then the segmentation & dualization techniques get ________

a. united
b. divided
c. restricted
d. filtered
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: united

Explanation:
No explanation is available for this question!


27)   Which hand-off stage deals with the relinquishment of unnecessary frequency channels by keeping the availability for other mobile users?

a. Initialization
b. Resource Reservation
c. Call Execution
d. Call Completion
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Call Completion

Explanation:
No explanation is available for this question!


28)   Which among the following represents the flawless hand-off with no perceivable interruption of service?

a. Hard hand-off
b. Soft hand-off
c. Intracell hand-off
d. Intercell hand-off
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Soft hand-off

Explanation:
No explanation is available for this question!


29)   In cellular telephone network, which component controls the switching between public wireline telephone network and the base station of cells for supporting the different calls between landline to mobile, mobile to landline and mobile to mobile calls?

a. Electronic Switching Center (ESC)
b. A Cell Controller
c. Radio Transmitter & Receiver
d. A common communication protocol
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Electronic Switching Center (ESC)

Explanation:
No explanation is available for this question!


30)   In Electronic Switching Centre (ESC), the transmission rate of X.25 protocol is ____9.6 Kbps.

a. Less than
b. Equal to
c. Greater than
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Greater than

Explanation:
No explanation is available for this question!