ASP.NET Globalization and Localization - ASP.NET (MCQ) questions and answers

1)   Which property will you set for each RadioButton Control in the group?
- Published on 28 Jul 15

a. Specify the same GroupName for each RadioButton.
b. Specify the different GroupName for each RadioButton.
c. Specify the same GroupID for each RadioButton.
d. Specify the same ID for each RadioButton.
Answer  Explanation 

ANSWER: Specify the same GroupName for each RadioButton.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   When should you use HTML Server control rather than Web Server controls?
- Published on 28 Jul 15

a. You are migrating existing, classic ASP pages over to ASP.NET pages.
b. The control needs to have custom client-side JavaScript attached to the control’s events.
c. The Web page has lots of client-side JavaScript that is referencing the control.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What happen in the Web Page when Init event occur?
- Published on 28 Jul 15

a. ViewState is loaded on the page.
b. Each child control of the page is initialized to its design time values.
c. HTML is rendered.
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Each child control of the page is initialized to its design time values.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Clicking a CheckBox does not cause an automatic PostBack. How do you make the CheckBox cause an automatic PostBack?
- Published on 28 Jul 15

a. Set the AutoPostBack property to true.
b. Add JavaScript code to call the ForcePostBack method.
c. Set the PostBackAll property of the Web Page to true.
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Set the AutoPostBack property to true.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What are the types of Web Server Button Controls that can be created?
- Published on 28 Jul 15

a. Only Submit buttons
b. Only Command buttons
c. Submit and command buttons
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Submit and command buttons

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is the easiest way in Design view to create an event handler for the default event of a server control?

- Published on 28 Jul 15

a. Open the code-behind page and write the code.
b. Right-click the control and select Create Handler.
c. Drag an event handler from the Toolbox to the desired control.
d. Double-click the control.
Answer  Explanation 

ANSWER: Double-click the control.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Some control, by default, does not cause an automatic PostBack, i.e TextChanged event of TextBox. Which property will you set for automatic postback of these types of controls?
- Published on 28 Jul 15

a. isPostBack=”false”
b. isPostBack=”true”
c. PostBack=”true”
d. AutoPostBack=”true”
Answer  Explanation 

ANSWER: AutoPostBack=”true”

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   How do you create a TextBox for retrieving a password from a user?
- Published on 28 Jul 15

a. Set TextMode property of the TextBox control to Secret.
b. Set Mode property of the TextBox control to Password.
c. Set Text property of the TextBox control to Password.
d. Set TextMode property of the TextBox control to Password.
Answer  Explanation 

ANSWER: Set TextMode property of the TextBox control to Password.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Using which type of stylesheet we can change the style of an element in the entire website?
- Published on 28 Jul 15

a. Internal Stylesheet
b. External Stylesheet
c. Inline stylesheet
d. None of these above
Answer  Explanation 

ANSWER: External Stylesheet

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Match the following List 1 (Controls) to List 2.

a. Image ------------------------- i. Navigate, PostBack, Inactive HotSpotMode
b. ImageButton ---------------- ii. Container control
c. ImageMap ------------------- iii. Has command event
d. MultiView ------------------- iv. Does not have click event

- Published on 28 Jul 15

a. a-iv, b-iii, c-i, d-ii
b. a-ii, b-iv, c-i, d-iii
c. a-ii, b-i, c-iii, d-iv
d. a-iv, b-iii, c-i, d-ii
Answer  Explanation 

ANSWER: a-iv, b-iii, c-i, d-ii

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2