Basic concept of ASP.NET - ASP.NET (MCQ) questions and answers

Here, you can read Basic concept of ASP.NET multiple choice questions and answers with explanation.

1)   Which file contains settings for all .NET application types, such as Windows, Console, ClassLibrary, and Web applications?
- Published on 28 Jul 15

a. Web.config
b. Machine.config
c. Global.asax
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Machine.config

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which programming model should you implement if you want to separate your server-side code from your client-side layout code in a Web page?
- Published on 28 Jul 15

a. Single-file model
b. Code-behind model
c. Inline model
d. Client-server model
Answer  Explanation 

ANSWER: Code-behind model

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   You want to make a configuration setting change that will affect only the current Web application. Which file will you change?
- Published on 28 Jul 15

a. Global.asax
b. Web.config in the root of the Web application
c. Machine.config
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Web.config in the root of the Web application

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Match the following List 1 with List 2:

a. Control ------------------ i. Controls the output caching policies of a page or user control.
b. MasterType ------------ ii. Page directive uses with user controls.
c. PreviousPageType ---- iii. Enables an ASP.NET page to work with a postback from another page in the application.
d. OutputCache ----------- iv. Associates a class name to a page to get references or members contained within the specified master page.

- Published on 28 Jul 15

a. a-ii, b-i, c-iv, d-iii
b. a-ii, b-iv, c-i, d-iii
c. a-ii, b-i, c-iii, d-iv
d. a-ii, b-iv, c-iii, d-i
Answer  Explanation 

ANSWER: a-ii, b-iv, c-iii, d-i

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the following is not an ASP.NET page event?
- Published on 28 Jul 15

a. Init
b. Load
c. Import
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Import

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   To implement a specified .NET Framework interface which directive is used?
- Published on 28 Jul 15

a. @Register
b. @Control
c. @Reference
d. @Implements
Answer  Explanation 

ANSWER: @Implements

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In ASP.NET application DLL files are stored in which folder?
- Published on 27 Jul 15

a. App_Code
b. App_Data
c. Bin
d. App_LocalResources
Answer  Explanation 

ANSWER: Bin

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Match the following List 1 to List 2

a. App_Code ------------------------ i. Assembly Resource Files (.resx)
b. App_Data ------------------------ ii. .skin file, CSS files
c. App_Themes -------------------- iii. .mdf file, .mdb file
d. App_GlobalResources --------- iv. .wsdl files, typed datasets

- Published on 27 Jul 15

a. a-iv, b-iii, c-ii, d-i
b. a-ii, b-iv, c-i, d-iii
c. a-ii, b-i, c-iii, d-iv
d. a-ii, b-iv, c-iii, d-i
Answer  Explanation 

ANSWER: a-iv, b-iii, c-ii, d-i

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   To create your application on a remote server which option you will choose in ASP.NET?
- Published on 27 Jul 15

a. File System
b. FTP
c. HTTPS
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: FTP

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Match the following List 1 to List 2

a. Web Form -------------------------- i. .ascx
b. Web User Control ---------------- ii. .asmx
c. Web Service ---------------------- iii. .aspx

- Published on 27 Jul 15

a. a-iii, b-i, c-ii
b. a-ii , b-i, c-iii
c. a-i, b-ii, c-iii
Answer  Explanation 

ANSWER: a-iii, b-i, c-ii

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2