Capturing the Requirement - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   IEEE 830-1993 is a IEEE recommended standard for _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Software Requirement Specification
b. Software design
c. Testing
d. Both (A) and (B)
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Requirement Specification

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which is not a step of Requirement Engineering?
- Published on 24 Jul 15

a. Requirements elicitation
b. Requirements analysis
c. Requirements design
d. Requirements documentation
Answer  Explanation 

ANSWER: Requirements design

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   SRD stands for _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Software Requirements Definition
b. Structured Requirements Definition
c. Software Requirements Diagram
d. Structured Requirements Diagram
Answer  Explanation 

ANSWER: Structured Requirements Definition

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Modelling is a representation of the object-oriented classes and the resultant collaborations will allow a system to function.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Requirements can be checked against following conditions.

1) If they cannot be practically implemented.
2) If they are not valid and as per functionality and domain of software.
3) If there are no ambiguities.

- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   In the requirement analysis which model depicts the information domain for the problem?
- Published on 24 Jul 15

a. Data models
b. Class-Oriented models
c. Scenario-based models
d. Flow-oriented models
Answer  Explanation 

ANSWER: Data models

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)    In the requirement analysis which model depicts how the software behaves as a consequence of external events?
- Published on 23 Jul 15

a. Class-Oriented models
b. Scenario-based models
c. Flow-oriented models
d. Behavioural models
Answer  Explanation 

ANSWER: Behavioural models

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Requirements can be gathered from users via interviews, surveys, task analysis,brainstorming, domain analysis, prototyping, studying existing usable version of software, and by observation.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The process togather the software requirements from Client, Analyze and Document is known as ______ .
- Published on 23 Jul 15

a. Requirement engineering process
b. Requirement elicitation process
c. User interface requirements
d. Software system analyst
Answer  Explanation 

ANSWER: Requirement engineering process

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Abbreviate the term SRS.
- Published on 23 Jul 15

a. Software Requirement Specification
b. Software Refining Solution
c. Software Resource Source
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Requirement Specification

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3