Change of Voice - English (MCQ) for Bank, MBA, CAT, MAT, GMAT, SSC

1)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

He has a gut feeling that his brother may be keeping a secret.

- Published on 21 Sep 15

a. He has a gut feeling that a secret may be being kept by his brother.
b. A gut feeling is had that a secret is kept by his brother.
c. He had a gut feeling that a secret was kept by his brother.
d. He has a gut feeling that maybe his brother kept a secret.
Answer  Explanation 

ANSWER: He has a gut feeling that a secret may be being kept by his brother.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

She has preserved all the old letters of her dead lover.

- Published on 21 Sep 15

a. All the old letters of her dead lover have been preserved by her.
b. All the old letters of her dead lover has been preserved by her.
c. All the old letters have been preserved.
d. The letters of her old lover have been preserved.
Answer  Explanation 

ANSWER: All the old letters of her dead lover have been preserved by her.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

Champagne is drunk on new year’s eve.

- Published on 18 Sep 15

a. People drink champagne on new year’s eve.
b. Let us drink champagne on new year’s eve.
c. They will drink champagne on new year’s eve.
d. People always drink champagne on new year’s eve.
Answer  Explanation 

ANSWER: People drink champagne on new year’s eve.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

If you’re doing something important, you are working to make change happen.

- Published on 18 Sep 15

a. If something important is being done, work is being done to make change happen.
b. If something important is done, work is done to make change happen.
c. Something important is being done by you, you are making change happen.
d. If important work is being done, change is about to happen.
Answer  Explanation 

ANSWER: If something important is being done, work is being done to make change happen.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

He had kept up his diet program for a month.

- Published on 15 Sep 15

a. His diet program had been kept up for a month.
b. His diet program was kept up for a month.
c. His diet program had been kept for a month.
d. The doctor had kept up his diet program for a month.
Answer  Explanation 

ANSWER: His diet program had been kept up for a month.

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

I keep the butter in the fridge.

- Published on 15 Sep 15

a. Fridge is where the butter has been kept.
b. Butter is kept in the fridge.
c. Butter was kept in the fridge by me.
d. They keep the butter in the fridge.
Answer  Explanation 

ANSWER: Butter is kept in the fridge.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

She bought a pearl necklace.

- Published on 15 Sep 15

a. A pearl necklace was bought by her.
b. A pearl necklace had been bought by her.
c. A pearl necklace had been bought for her by him.
d. A pearl necklace was bought for her.
Answer  Explanation 

ANSWER: A pearl necklace was bought by her.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

May you be blessed with happiness.

- Published on 15 Sep 15

a. I bless you with happiness.
b. May God bless you with happiness.
c. God blesses you with happiness.
d. God will bless you with happiness.
Answer  Explanation 

ANSWER: May God bless you with happiness.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

He kept me waiting.

- Published on 15 Sep 15

a. He asked me to keep waiting.
b. I was kept waiting.
c. He asked me to wait and did not return.
d. I was waiting for him.
Answer  Explanation 

ANSWER: I was kept waiting.

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The given sentence is in active/ passive voice. Change the voice of the sentence. Select the correct option from the sentence below.

My bicycle has been sold.

- Published on 15 Sep 15

a. I had sold my bicycle.
b. I have sold my bicycle.
c. They sold my bicycle.
d. My bicycle will sell.
Answer  Explanation 

ANSWER: I have sold my bicycle.

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2