Decimal - Quantitative Aptitude (MCQ) questions

Dear Readers, Welcome to Quantitative Aptitude Decimal questions and answers with explanation. These Decimal solved examples with shortcuts and tricks will help you learn and practice for your Placement Test and competitive exams like Bank PO, IBPS PO, SBI PO, RRB PO, RBI Assistant, LIC,SSC, MBA - MAT, XAT, CAT, NMAT, UPSC, NET etc.

After practicing these tricky Decimal multiple choice questions, you will be exam ready to deal with any objective type questions.

1)   What is value of 945.341-1042.792+875.435+31.025?
- Published on 08 May 17

a. 908.004
b. 810.008
c. 795.659
d. 809.009
Answer  Explanation 

ANSWER: 809.009

Explanation:
decimals


2)   decimals
- Published on 03 May 17

a. 125
b. 325
c. 225
d. 343
Answer  Explanation 

ANSWER: 225

Explanation:
decimals


3)   What will be value of (74.6-38.9-5.7)/(26.4-18.9) ?
- Published on 03 May 17

a. 3.5
b. 2.25
c. 2.0
d. 4.0
Answer  Explanation 

ANSWER: 4.0

Explanation:
decimals


4)   What will be value of (8.5 x 5.8+ 8.5 x 4.2)/(1.7 x 7.6 - 1.7 x 6.6) ?
- Published on 03 May 17

a. 13.56
b. 5.25
c. 10
d. 50
Answer  Explanation 

ANSWER: 50

Explanation:
decimals


5)   What will be value of 1/0.0004659 if, 1/4.659 = .2146?
- Published on 03 May 17

a. 214.6
b. 2146
c. 2.146
d. 21.46
Answer  Explanation 

ANSWER: 2146

Explanation:
decimals


6)   19.399 + 10.33 + 7.82 + 3.111 = ?
- Published on 03 May 17

a. 40.66
b. 40.65
c. 90.856
d. 40.566
Answer  Explanation 

ANSWER: 40.66

Explanation:
decimals


7)   What is value of ? in 0.9637 + ? + 38.9+22.257 = 91.1207
- Published on 03 May 17

a. 40
b. 25
c. 29
d. 35
Answer  Explanation 

ANSWER: 29

Explanation:
decimals


8)   4.142+100.8+?+0.053 = 105.153. ? stands for
- Published on 03 May 17

a. 0.248
b. 0.168
c. 0.158
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: 0.158

Explanation:
decimals


9)   What will be the value of
(.654 x .654) - (.596 x .596)
.654 -.596

- Published on 03 May 17

a. 1.15
b. 1.25
c. 0.058
d. 0.389784
Answer  Explanation 

ANSWER: 1.25

Explanation:
decimals


10)   What will be the value of 1 x 0.3 x 0.01 x 0.003?
- Published on 03 May 17

a. 0.000009
b. 0.000027
c. 0.00009
d. 0.00003
Answer  Explanation 

ANSWER: 0.000009

Explanation:
decimals


1 2 3