Digital Signal Processing - Electronic Engineering (MCQ) questions & answers

1)   Which peripheral on C 6 X processor allows buffering of serial samples in memory by port automatically & especially with an assistance of EDMA controller?
- Published on 27 Nov 15

a. Boot Loader
b. HPI
c. EMIF
d. McBSP
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: McBSP

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In C6X processor, which external device/s get/s acquire/s an interface support by EMIF peripheral?
- Published on 27 Nov 15

a. Synchronous burst
b. Asynchronous devices
c. Externally shared memory devices
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In TMS 320 C6x processor architecture, which operation/s is/are performed by 'M' functional unit?
- Published on 27 Nov 15

a. Bit expansion
b. Bit interleaving & deinterleaving
c. Rotation & Variable shifting
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In TMS 320 C6x processor architecture, which functional unit is adopted for transferring the data from register to and from control register?
- Published on 27 Nov 15

a. L2
b. M2
c. S2
d. D2
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: S2

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   In DSP Processor, what kind of queuing is undertaken/executed through instruction register and instruction cache?
- Published on 27 Nov 15

a. Implicate
b. Explicate
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Implicate

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Program Sequence plays a crucial role in maintaining the track of ___________
- Published on 27 Nov 15

a. Program counter increment
b. Conditional branching & looping
c. Subroutine & interrupt handling
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   How is the sampling rate conversion achieved by factor I/D?
- Published on 27 Nov 15

a. By increase in the sampling rate with (I)
b. By filtering the sequence to remove unwanted images of spectra of original signal
c. By decimation of filtered signal with factor D
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   In polyphase filter, which kind of realization is/are adopted for three subfilters possessing coefficients?
- Published on 27 Nov 15

a. Cascade
b. Parallel
c. Direct
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Parallel

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   How is the operating level of sampling rate for the subfilters involved in the polyphase filters?
- Published on 27 Nov 15

a. Low
b. Moderate
c. High
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Low

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In polyphase filters, the subfilters which share a common delay line results in the reduction of the storage requirement by factor ______
- Published on 27 Nov 15

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: 3

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...