EJB - Java (MCQ) questions and answers

1)   Which services are provided to EJB components by the EJB container?

- Published on 19 Oct 15

a. Transaction support
b. Persistence support
c. Naming support
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which case of a session bean obtains the UserTransaction object via the EJBContext using the getUserTransaction() method in EJB transaction management?
- Published on 19 Oct 15

a. Bean-managed transactions
b. Container-managed transactions
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Bean-managed transactions

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   EJB QL is a Query Language provided for navigation across a network of enterprise beans and dependent objects defined by means of container managed persistence.
- Published on 22 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   A message driven bean is like statefull session bean that encapsulates the business logic and doesn't maintain state.
- Published on 22 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Abbreviate the term JMS?
- Published on 22 Jul 15

a. Java Message Service
b. Java Monitor Service
c. Java Message Session
d. Java Monitor Session
Answer  Explanation 

ANSWER: Java Message Service

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   JMS is mainly used to send and receive message from one application to another.
- Published on 22 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which session bean maintain their state between client invocations but are not required to maintain their state across server crashes or shutdowns?
- Published on 22 Jul 15

a. Stateful Session Bean
b. Stateless Session Bean
c. Singleton Session Bean
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Singleton Session Bean

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which EJB container must provide an implementation of Java Naming and Directory Interface (JNDI) API to provide naming services for EJB clients and components?
- Published on 21 Jul 15

a. Transaction support
b. Persistence support
c. Naming support
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Naming support

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   EJB is a specification for J2EE server, not a product; Java beans may be a graphical component in IDE.
- Published on 21 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   A session bean represents a multiple clients inside the Application Server.
- Published on 20 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3