Embedded Processors - Electronic Engineering (MCQ) questions & answers

Dear Readers, Welcome to Embedded Processors multiple choice questions and answers with explanation. These objective type Embedded Processors questions are very important for campus placement test, semester exams, job interviews and competitive exams like GATE, IES, PSU, NET/SET/JRF, UPSC and diploma.

Specially developed for the Electronic Engineering freshers and professionals, these model questions are asked in the online technical test and interview of many companies.

These tutorial are also important for your viva in university exams like Anna university, Pune, VTU, UPTU, CUSAT etc.

1)   How are the instructions executed in DSP Processors?
- Published on 24 Nov 15

a. In Parallel manner
b. In Sequential manner
c. Both a and b
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: In Parallel manner

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   In TMS 320 C5X processor, which memory segment provides interfacing to external memory mapped peripherals and also serves as extra data storage space?
- Published on 24 Nov 15

a. Program Memory
b. Data memory
c. I/O Memory
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: I/O Memory

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   In TMS 320 C5X processor, which operation/s is/are performed by Compare Select & Store Unit (CSSU)?
- Published on 24 Nov 15

a. Selection of large word in accumulator for storing into the data memory
b. Comparison between high & low word of accumulator
c. Maintain the record of transition histories
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   In ADSP 21 xx architecture, how many previously executed instructions are stored in instruction cache of cache memory?
- Published on 24 Nov 15

a. 4
b. 8
c. 16
d. 32
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: 16

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Match the following STKY multiplier (MAC) flag notations with their meanings in ADSP 21 xx family architecture.

A. MOS ------------------ 1) Multiplier floating-point invalid operation
B. MIS ------------------- 2) Multiplier Underflow
C. MUS ------------------ 3) Multiplier floating-point overflow
D. MVS ------------------ 4) Multiplier fixed-point overflow

- Published on 24 Nov 15

a. A-3, B-2, C-4, D-1
b. A-2, B-3, C-1, D-4
c. A-1, B-4, C-3, D-2
d. A-4, B-1, C-2, D-3
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: A-4, B-1, C-2, D-3

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   In ISA, Timer 0 is also regarded as ______
- Published on 24 Nov 15

a. System Timer
b. Refresh Timer
c. Speaker Timer
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: System Timer

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In ISA, what is/are the application/s of Timer2 which acts as a speaker timer?
- Published on 24 Nov 15

a. Date & time maintenance in RAM
b. General purpose timer
c. Diagnostic purpose
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Diagnostic purpose

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which category of function code represents the currently used codes by some companies especially for legacy products?
- Published on 24 Nov 15

a. Public
b. User-defined
c. Reserved
d. Exceptions
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Reserved

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   In Modbus Protocol, which codes are included in Request PDU?
- Published on 24 Nov 15

a. Function code, Response data
b. Function code, Function data
c. Error code, Exception code
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Function code, Function data

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   What is the value of maximum data rate in RS 232 standard?
- Published on 24 Nov 15

a. 20 kb/s
b. 40 kb/s
c. 80 kb/s
d. 100 kb/s
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: 20 kb/s

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5 6