Evaluating Products, Processes & Resources - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   Threat is the probability that can attack a specific type and it also occur within a given time.
- Published on 24 Jul 15

a. Yes
b. No
Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   An effective risk management plan will need to address which of the following issues?
- Published on 24 Jul 15

a. Risk avoidance
b. Risk monitoring
c. Contingency planning
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which of these activities is not one of the activities recommended to be performed by an independent SQA group?
- Published on 24 Jul 15

a. Serve as the sole test team for any software produced.
b. The tools and methods that support SQA actions and tasks.
c. Software configuration management procedures.
d. Organizational roles and responsibilities relative to product quality.
Answer  Explanation 

ANSWER: Serve as the sole test team for any software produced.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which is the characteristics of Software risk?
- Published on 23 Jul 15

a. Uncertainty
b. Loss
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Both A & B

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which is the degree where the software performs its required function?
- Published on 23 Jul 15

a. Correctness
b. Clarity
c. Completeness
d. Consistency
Answer  Explanation 

ANSWER: Correctness

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Hazard analysis focuses on the identification and assessment of potential hazards that can cause the _______ .
- Published on 19 Oct 15

a. External problems
b. Internal problems
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: External problems

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   The total number of distinct operator and operand occurrences measures are used in ______ .
- Published on 19 Oct 15

a. Lawrence theory
b. Halstead's theory
c. Kyburg, H. E.
d. Jech, T.
Answer  Explanation 

ANSWER: Halstead's theory

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Budget is not a section in the standard SQA plans that are recommended in IEEE.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Building an excellent product or system that no one really want a risk is a
________ .

- Published on 23 Jul 15

a. Technical risk
b. Schedule risk
c. Business risk
d. Performance risk
Answer  Explanation 

ANSWER: Business risk

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which risks identify Potential Design, Implementation, Interface, Verification and Maintenance Problems?
- Published on 22 Jul 15

a. Project risk
b. Business risk
c. Technical risk
d. Schedule risk
Answer  Explanation 

ANSWER: Technical risk

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2