Formal Modelling & Verification - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   The Phases of formal review process are mentioned below. Arrange them in the correct order.

i. Planning
ii. Review Meeting
iii. Rework
iv. Individual Preparations
v. Kick Off
vi. Follow Up

- Published on 24 Jul 15

a. i,ii,iii,iv,v,vi
b. vi,i,ii,iii,iv,v
c. i,v,iv,ii,iii,vi
d. i,ii,iii,v,iv,vi
Answer  Explanation 

ANSWER: i,v,iv,ii,iii,vi

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Each metric should be validated empirically in a wide variety of contexts before being published and that are used to make decisions.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   What is tested to uncover errors that indicate lack of conformance to customer requirements in the dimensions of quality?
- Published on 23 Jul 15

a. Structure
b. Function
c. Usability
d. Navigation
Answer  Explanation 

ANSWER: Function

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   The evaluation of metrics resulting in insight and the quality of the representation is ___________ .

- Published on 23 Jul 15

a. Analysis
b. Formulation
c. Interpretation
d. Feedback
Answer  Explanation 

ANSWER: Interpretation

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which is a logical grouping of data that resides within the application’s boundary and it is maintained via external inputs?
- Published on 23 Jul 15

a. Number of external interface files
b. Number of internal logical files
c. Number of external inquiries
d. Number of external inputs
Answer  Explanation 

ANSWER: Number of internal logical files

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which is the publishing subsystem that does not require any further processing and are transmitted directly to the client side?
- Published on 23 Jul 15

a. Static elements
b. Publication services
c. External services
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Static elements

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Object Constraint Language (OCL) is a formal notation developed, so that users of UML can add more precision to their specifications.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which class gives a content or function change that corrects an error or enhances local content or functionality in change management?

- Published on 19 Oct 15

a. Class 1
b. Class 2
c. Class 3
d. Class 4
Answer  Explanation 

ANSWER: Class 1

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Which model gives the overall reliability of the system that is projected and certified?
- Published on 19 Oct 15

a. Sampling model
b. Component model
c. Certification model
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Certification model

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Abbreviate the term ILFs.
- Published on 23 Jul 15

a. Interface logical files
b. Internal logical files
c. Input logical files
d. Internal logical function
Answer  Explanation 

ANSWER: Internal logical files

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2