Fraction - Quantitative Aptitude (MCQ) questions

1)   fraction
- Published on 03 May 17

a. 14(1/10)
b. 13(1/5)
c. 13/30
d. 14(1/30)
Answer  Explanation 

ANSWER: 14(1/30)

Explanation:
fraction


2)   In a class 3/4th of the students do not know either English or Hindi. But 1/6th of the students know English. How much students know both English and Hindi if students who know Hindi are 1/8th of total students in the class?
- Published on 13 Apr 17

a. 1/24
b. 100/24
c. 10/12
d. 1/4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1/24

Explanation:
fraction


3)   Which of the following is in descending order?
- Published on 13 Apr 17

a. 5/8; 9/13; 11/17
b. 5/8; 11/17; 9/13
c. 9/13; 11/17; 5/8
d. 11/17; 9/13; 5/8
Answer  Explanation 

ANSWER: 9/13; 11/17; 5/8

Explanation:
fractions


4)   2 x ? - 6 = 676/26 What will come in place of question mark?
- Published on 11 Apr 17

a. 9
b. 15/26
c. 16
d. 26
Answer  Explanation 

ANSWER: 16

Explanation:
fractions


5)   fractions
- Published on 11 Apr 17

a. 17(23/24)
b. 17(4/17)
c. 17(16/48)
d. 4(17/24)
Answer  Explanation 

ANSWER: 17(23/24)

Explanation:
fractions


6)   An integer is 10 more than its one-third part. The integer is
- Published on 11 Apr 17

a. 15
b. 12
c. 18
d. 25
Answer  Explanation 

ANSWER: 15

Explanation:
fractions


7)   The least of the following 0.2, (.2)2, 0.2, 1÷0.2
- Published on 05 Apr 17

a. (.2)2
b. 0.2
c. 0.2
d. 1÷0.2
Answer  Explanation 

ANSWER: (.2)2

Explanation:
fractions


8)   fractions
- Published on 05 Apr 17

a. 5/46
b. 68/157
c. 157/68
d. 21/110
Answer  Explanation 

ANSWER: 68/157

Explanation:
fractions


9)   Which is largest amongst 5/8, 2/3, 7/9, 3/5?
- Published on 05 Apr 17

a. 5/8
b. 2/3
c. 7/9
d. 3/5
Answer  Explanation 

ANSWER: 7/9

Explanation:
fractions


10)   fractions
- Published on 05 Apr 17

a. 2
b. 4
c. 8
d. 6
Answer  Explanation 

ANSWER: 4

Explanation:
fractions


1 2 3