HTML - Programming Language (MCQ) questions

1)   When trying to access a URL, the following message is displayed on the browser:
Server; Error 403.
What could be the reason for the message?

- Published on 26 Feb 17

a. The requested HTML file is not available
b. The path to the interpreter of the script file is invalid
c. The first line of the output from the script is not a valid HTTP header
d. The requested HTML file or CGI script has insufficient permission.
Answer  Explanation 

ANSWER: The requested HTML file or CGI script has insufficient permission.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The elements <DIV> and <SPAN> have the following characteristics
- Published on 26 Feb 17

a. Element <DIV> inherits properties defined for <SPAN> in a stylesheet
b. Elements <SPAN> and <DIV> define content to be inline or block-level
c. <DIV> and <SPAN> are used as alternatives for the element <P>
d. <DIV> is used inside element <P>.
Answer  Explanation 

ANSWER: Elements <SPAN> and <DIV> define content to be inline or block-level

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The attribute used to define a new namespace is.
- Published on 26 Feb 17

a. XMLNS
b. XmlNameSpace
c. Xmlns
d. XmlNs
Answer  Explanation 

ANSWER: Xmlns

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which is not a property of attribute Behaviour of <Marquee> tag?
- Published on 26 Feb 17

a. alternate
b. blur
c. scroll
d. slide
Answer  Explanation 

ANSWER: blur

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of these tags are all <table> tags?
- Published on 26 Feb 17

a. <table><head><tfoot>
b. <table><tr><td>
c. <table><tr><tt>
d. <thead><body><tr>
Answer  Explanation 

ANSWER: <table><tr><td>

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   How can you open a link in a new browser window?
- Published on 26 Feb 17

a. <a href="url" new>
b. <a href="url" target="new">
c. <a href="url" target="_blank">
d. <a href="url" target="">
Answer  Explanation 

ANSWER: <a href="url" target="_blank">

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   How can you create an e-mail link?
- Published on 26 Feb 17

a. <mail href="a@b">
b. <mail>a@b</mail>
c. <a href="a@b">
d. <a href="mailto:a@b.com">
Answer  Explanation 

ANSWER: <a href="mailto:a@b.com">

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What is the correct HTML for creating a hyperlink?
- Published on 26 Feb 17

a. <a name="">A</a>
b. <a>B</a>
c. <a href="http://www.example.com">example</a>
d. <a url="http://www.example.com">example</a>     
Answer  Explanation 

ANSWER: <a href="http://www.example.com">example</a>

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   What is the preferred way for adding a background color in HTML?
- Published on 26 Feb 17

a. <body background="yellow">
b. <background>yellow</background>
c. <body style="background-color:yellow">    
d. <background color="yellow">text<background>
Answer  Explanation 

ANSWER: <body style="background-color:yellow">    

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   How do I add scrolling text to my page?
- Published on 26 Feb 17

a. <scroll>
b. <marquee>
c. <ciruler>
d. <tab>
Answer  Explanation 

ANSWER: <marquee>

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5 6 7 8