Introduction of Software Engineering - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   Number of clauses used in ISO 9001 to specify quality system requirements are _____ .
- Published on 24 Jul 15

a. 15
b. 20
c. 25
d. 28
Answer  Explanation 

ANSWER: 20

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The level at which the software uses scarce resources is ______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Reliability
b. Efficiency
c. Portability
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Efficiency

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Software consists of ______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Set of instructions + operating procedures
b. Programs + documentation + operating procedures
c. Programs + hardware manuals
d. Set of programs
Answer  Explanation 

ANSWER: Programs + documentation + operating procedures

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What can static analysis NOT find?
- Published on 24 Jul 15

a. The use of a variable before it has been defined.
b. Unreachable (“dead”) code.
c. Memory leaks.
d. Array bound violations.
Answer  Explanation 

ANSWER: Memory leaks.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   What does the physical connections between the elements of the OO design represent?
- Published on 24 Jul 15

a. Cohesion
b. Coupling
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which is the Layered Technology in Bedrock that supports Software Engineering?
- Published on 24 Jul 15

a. Methods
b. Tools
c. Process
d. Quality Focus
Answer  Explanation 

ANSWER: Quality Focus

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   MTTC stands for ____________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Mean time to change
b. Modular time to change
c. Mean time to control
d. Modular time to control
Answer  Explanation 

ANSWER: Mean time to change

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   _________ is a piece of programming code which performs a well defined task.
- Published on 24 Jul 15

a. Computer Program
b. Computer Software
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Computer Program

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The process of developing a software product using software engineering principles and methods is referred to as, _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Software myths
b. Scientific Product
c. Software Evolution
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Evolution

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Software when made for a specific requirement is called, Software Product.
- Published on 24 Jul 15

a. Yes
b. No
Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4