Maintaining the System - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   One of the fault base testing techniques is ______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Unit Testing
b. Beta Testing
c. Stress Testing
d. Mutation Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Mutation Testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Modifying the software to match changes in the ever changing environment is called __________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Adaptive maintenance
b. Corrective maintenance
c. Perfective maintenance
d. Preventive maintenance
Answer  Explanation 

ANSWER: Adaptive maintenance

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Changes are made to the system to reduce the future system failure chances is called _________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Preventive Maintenance
b. Adaptive Maintenance
c. Corrective Maintenance
d. Perfective Maintenance
Answer  Explanation 

ANSWER: Preventive Maintenance

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Preventive maintenance is implementing changes in existing or new requirements of user.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Knowledge of software program, design and structure is essential in _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Black-box testing
b. White-box testing
c. Integration testing
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: White-box testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is the software component repository is referred by designers to search for the matching component on the basis of functionality and intended software requirements?
- Published on 24 Jul 15

a. Search suitable components
b. Specify components
c. Requirement specification
d. Incorporate components
Answer  Explanation 

ANSWER: Search suitable components

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   If maintenance cost changes are often left undocumented which may cause more conflicts in future software.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   System size is a metric for the analysis model.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   In Re-engineering process which concepts in order to get re-engineered software?
- Published on 24 Jul 15

a. Apply forward engineering
b. Perform
c. Decide
d. Re-structure program
Answer  Explanation 

ANSWER: Apply forward engineering

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In software maintenance removing errors spotted by users is known as _______.
- Published on 23 Jul 15

a. Adaptive
b. Corrective
c. Perfective
d. Preventive
Answer  Explanation 

ANSWER: Corrective

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3