Mobile Communication - Electronic Engineering (MCQ) questions & answers

1)   The techniques used for small scale multipath measurements are

1. Direct RF pulse system
2. Spread spectrum sliding correlator channel sounding
3. Frequency domain channel sounding

- Published on 18 Nov 15

a. 1 and 2 are correct
b. 1 and 3 are correct
c. 2 and 3 are correct
d. All the three are correct
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All the three are correct

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Direct RF pulse system helps in calculating
- Published on 18 Nov 15

a. Impulse response in frequency domain
b. Impulse response in phase domain
c. Power delay of the channel
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Power delay of the channel

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The received signal from a multipath channel is expressed as
- Published on 18 Nov 15

a. Convolution of transmitted signal and impulse response
b. Addition of transmitted signal and impulse response
c. Subtraction of transmitted signal and impulse response
d. All of the above
e. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Convolution of transmitted signal and impulse response

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Impulse response of a multipath channel is determined by the fact that
- Published on 18 Nov 15

a. Mobile radio channel may be modeled as linear filter
b. Impulse response is time varying
c. Both a & b
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Both a & b

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The effects of small scale multipath propagation are

1. Changes in signal strength
2. Random frequency modulation
3. Time dispersion

- Published on 18 Nov 15

a. 1 and 2 are correct
b. 1 and 3 are correct
c. 2 and 3 are correct
d. All the three are correct
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All the three are correct

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Small scale multipath propagation is caused due to waves with

1. Different propagation delays
2. Different amplitudes
3. Different phase

- Published on 18 Nov 15

a. 1 and 2 are correct
b. 1 and 3 are correct
c. 2 and 3 are correct
d. All the three are correct
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All the three are correct

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Coherence bandwidth is
- Published on 18 Nov 15

a. Channel that passes all spectral components with equal gain
b. The bandwidth of modulated signal
c. Channel that passes all spectral components with linear phase
d. Both a and c
e. Both a and b
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Both a and c

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   The power delay profile helps in determining
- Published on 18 Nov 15

a. Excess delay
b. rms delay spread
c. Excess delay spread
d. All of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   If coherence time of the channel is smaller than the symbol period of the transmitted signal, it is
- Published on 18 Nov 15

a. Fast fading
b. Slow fading
c. Frequency selective fading
d. Frequency non selective fading
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Fast fading

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In Frequency Selective Fading, the
- Published on 18 Nov 15

a. Coherence Bandwidth of the channel is less than bandwidth of transmitted channel
b. Coherence Bandwidth of the channel is more than bandwidth of transmitted channel
c. Coherence Bandwidth of the channel is equal to bandwidth of transmitted channel
d. None of the above
Answer  Explanation  Related Ques

ANSWER: Coherence Bandwidth of the channel is less than bandwidth of transmitted channel

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...