Objects Design - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   If the objects focus on the problem domain, then we are concerned with ______.
- Published on 24 Jul 15

a. Object Oriented Analysis
b. Object Oriented Design
c. Object Oriented Analysis and Design
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Object Oriented Analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Aggregation represents ______ .
- Published on 24 Jul 15

a. is_a relationship
b. part_of relationship
c. composed_of relationship
d. none of above
Answer  Explanation 

ANSWER: composed_of relationship

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The feature of the object oriented paradigm which helps code reuse is _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Object
b. Class
c. Inheritance
d. Aggregation.
Answer  Explanation 

ANSWER: Inheritance

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Coupling and cohesion can be represented using a _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. cause-effect graph
b. dependence matrix
c. Structure chart
d. SRS
Answer  Explanation 

ANSWER: dependence matrix

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The desired level of coupling is ________ .
- Published on 24 Jul 15

a. No coupling
b. Control coupling
c. Common coupling
d. Data coupling
Answer  Explanation 

ANSWER: Data coupling

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Software design is a process to transform user requirements into some suitable form, that helps the programmer in software coding and implementation.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Modular design unintentionally follows the rules of 'divide and conquer' problem solving strategy.
- Published on 23 Jul 15

a. Yes
b. No
Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What is a text-based notifier that is mostly shows the context in which the user is working, and it is also generated by the software system?
- Published on 23 Jul 15

a. Command prompt
b. Cursor
c. Command
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: Command prompt

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   A good structured design has low cohesion and high coupling arrangements.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   The spell check feature in word processor is a module of software.
- Published on 19 Oct 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2