Oracle Architecture - Oracle (MCQ) questions and answers

1)   How many layers does the Oracle database have?
- Published on 13 Aug 15

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 2

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following are types of segments?
- Published on 13 Aug 15

a. Permanent segment
b. Object segment
c. Data Segment
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Data Segment

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A _____________ is a set of tables physically stored together as one table that shares a common column.
- Published on 13 Aug 15

a. Index
b. Object
c. Datafiles
d. Cluster
Answer  Explanation 

ANSWER: Cluster

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   What are the elements of the redo log buffer and Shared pool?
- Published on 13 Aug 15

a. PGA
b. Buffer cache
c. Both a and b
d. SGA
Answer  Explanation 

ANSWER: SGA

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The size and content of the PGA is independent on the Oracle server options installed.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What do the schema objects comprise of?
- Published on 12 Aug 15

a. Table
b. Index
c. Cluster
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   The basic memory structures associated with Oracle are the System Global Area (SGA) and the Program Global Area (PGA).
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Which of the following components comprise of an oracle architecture?
- Published on 12 Aug 15

a. Database related background processes
b. Tablespaces
c. Datafiles
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The size and content of the PGA is independent on the Oracle server options installed.
- Published on 12 Aug 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which area of PGA stores binding variables and runtime buffers information?
- Published on 12 Aug 15

a. SQL area
b. Private SQL area
c. Stack space
d. Session area
Answer  Explanation 

ANSWER: Private SQL area

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2