Planning and Managing the Project - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   If P is risk probability, L is loss, then Risk Exposure (RE) is computed as_____ .
- Published on 24 Jul 15

a. RE = P/L
b. RE = P + L
c. RE = P*L
d. RE = 2* P *L
Answer  Explanation 

ANSWER: RE = P*L

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   If every requirement can be checked by a cost-effective process, then the SRS is _________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Verifiable
b. Traceable
c. Modifiable
d. Complete
Answer  Explanation 

ANSWER: Verifiable

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   A COCOMO model is ________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Common Cost Estimation Model.
b. Constructive Cost Estimation Model.
c. Complete Cost Estimation Model.
d. Comprehensive Cost Estimation Model
Answer  Explanation 

ANSWER: Constructive Cost Estimation Model.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which plan describes how the skills and experience of the project team members will be developed ?
- Published on 24 Jul 15

a. HR Plan
b. Manager Plan
c. Team Plan
d. Staff Development Plan
Answer  Explanation 

ANSWER: Staff Development Plan

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Cost of Production = Right The First time cost (RTF +-----------) .
- Published on 24 Jul 15

a. Cost of Deployment
b. Cost of Quality
c. Cost of maintenance
d. Cost of Production
Answer  Explanation 

ANSWER: Cost of Quality

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which Chart is a statistical technique to assess, monitor, and maintain the stability of a process?
- Published on 24 Jul 15

a. Control Chart
b. Maintenance Chart
c. Bar Charts
d. None of these
Answer  Explanation 

ANSWER: Control Chart

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Resource Histogram is an effective tool for staff planning and coordination.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Software scope is not a well-defined boundary, which encompasses all the activities that are done to develop and deliver the software product.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   The software scope identifies what the product will do and what it will not do, what the end product will contain and what it will not contain.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Abbreviate the term PERT.
- Published on 23 Jul 15

a. Program Evolution & Review Technique
b. Process Evolution & Review Tool
c. Project Evalution & Request Technique
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Program Evolution & Review Technique

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3