Process Modelling and SDLC - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   Which is the most important feature of spiral model?
- Published on 24 Jul 15

a. Quality management
b. Risk management
c. Performance management
d. Efficiency management
Answer  Explanation 

ANSWER: Risk management

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   The model in which the requirements are implemented by its category is ______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Evolutionary Development Model
b. Waterfall Model
c. Prototyping
d. Iterative Enhancement Model
Answer  Explanation 

ANSWER: Evolutionary Development Model

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which software works strictly according to defined specifications and solutions?
- Published on 24 Jul 15

a. Static-type
b. Practical-type
c. Embedded-type
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Static-type

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   The software design paradigm is a part of software development and it includes ________ .
- Published on 23 Jul 15

a. Design, Maintenance, Programming
b. Coding, Testing, Integration
c. Requirement gathering, Software design, Programming
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Design, Maintenance, Programming

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   If the software process were based on scientific and engineering concepts, it would be easier to re-create new software than to scale an existing one.

- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Which aspect is important when the software is moved from one platform to another?
- Published on 19 Oct 15

a. Maintenance
b. Operational
c. Transitional
d. All of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Transitional

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Software is not considered to be collection of executable programming code, associated libraries and documentations.
- Published on 19 Oct 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Classes communicate with one another via ______ .

- Published on 19 Oct 15

a. Read sensors
b. Dial phones
c. Messages
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Messages

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   For the best Software model suitable for the project, in which of the phase the developers decide a roadmap for project plan?
- Published on 22 Jul 15

a. Software Design
b. System Analysis
c. Coding
d. Testing
Answer  Explanation 

ANSWER: System Analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which SDLC activity does the user initiates the request for a desired software product?
- Published on 22 Jul 15

a. Requirement gathering
b. Implementation
c. Disposition
d. Communication
Answer  Explanation 

ANSWER: Communication

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2