Program Writing - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   In software metrics which metrics evaluate the track budget, schedule and human resource?
- Published on 24 Jul 15

a. Requirement metrics
b. Product metrics
c. Process metrics
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Process metrics

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   A command is a text-based reference to set of instructions, that are expected to be executed by the system.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which feature relieves anxiety, so the user knows that errors can be undone?
- Published on 23 Jul 15

a. Support internal locus of control
b. Permit easy reversal of actions
c. Offer simple error handling
d. Design dialog to yield closure
Answer  Explanation 

ANSWER: Permit easy reversal of actions

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which type of DFD shows how the data flow is actually implemented in the system and it is also more specific and close to the implementation?
- Published on 23 Jul 15

a. Logical DFD
b. Physical DFD
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Physical DFD

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   The software becomes more popular if its user interface is __________ .

- Published on 23 Jul 15

a. Attractive
b. Simple to use
c. Responsive in short time
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Data flow diagram is a graphical representation of flow of data in an information system.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   UI can be graphical text-based, audio-video based and depending upon the underlying hardware and software combination.
- Published on 23 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Function-oriented design is comprised of many smaller sub-systems is known as, Functions.
- Published on 19 Oct 15

a. Yes
b. No
Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   From the following which quality deals with maintaining the quality of the software product?
- Published on 19 Oct 15

a. Quality assurance
b. Quality control
c. Quality efficiency
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Quality control

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   In software maintenance tackling the changes in the hardware and software environment where the software works, is called ______ .
- Published on 23 Jul 15

a. Corrective
b. Perfective
c. Adaptive
d. Preventive
Answer  Explanation 

ANSWER: Adaptive

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2