RMI - Java (MCQ) questions and answers

1)   In RMI Architecture which layer Intercepts method calls made by the client/redirects these calls to a remote RMI service?
- Published on 19 Oct 15

a. Stub & Skeleton Layer
b. Application Layer
c. Remote Reference Layer
d. Transport Layer
Answer  Explanation 

ANSWER: Stub & Skeleton Layer

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which is an object, acts as a gateway for the client side, all the outgoing requests are routed through it and it resides at the client side and represents the remote object?

- Published on 19 Oct 15

a. Stub
b. Skeleton
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Stub

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Java supports RMI, RMI Stands for?
- Published on 22 Jul 15

a. Random Method Invocation
b. Remote Memory Interface
c. Remote Method Invocation
d. Random Method Invocation
Answer  Explanation 

ANSWER: Remote Method Invocation

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   An RMI Server is responsible for _______
- Published on 22 Jul 15

a. Creating an instance of the remote object
b. Exporting the remote object
c. Binding the instance of the remote object to the RMI registry
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Abbreviate the term DGC?
- Published on 22 Jul 15

a. Digital Garbage Collection
b. Distributed Garbage Collection
c. Distributed Garbage Connection
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Distributed Garbage Collection

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   RMI and EJB, provides services to access an object running in another JVM (known as remote object).
- Published on 21 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   In RMI, the objects are passed by _____.
- Published on 21 Jul 15

a. Value
b. Reference
c. Value and Reference
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Value

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   RMI uses a layered architecture; each of the layers could be enhanced or replaced without affecting the rest of the system.
- Published on 20 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   What are the exceptions which have to be handled in a RMI client program?
- Published on 20 Jul 15

a. RemoteException
b. NotBoundException
c. MalFormedURLException
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   RMI is a server-side component; It is not required to be deployed on the server.
- Published on 20 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3