Software Engineering - Programming Language (MCQ) questions

1)   Software Engineering: What can static analysis NOT find?
- Published on 29 Jun 15

a. the use of a variable before it has been defined
b. unreachable (“dead”) code
c. memory leaks
d. array bound violations
Answer  Explanation 

ANSWER: memory leaks

Explanation:
The static analysis is the analysis of a computer software that is performed without executing the programs.


2)   Software Engineering: The Phases of formal review process are mentioned below. Arrange them in the correct order

i. Planning
ii. Review Meeting
iii. Rework
iv. Individual Preparations
v. Kick Off
vi. Follow Up

- Published on 29 Jun 15

a. i,ii,iii,iv,v,vi
b. vi,i,ii,iii,iv,v
c. i,v,iv,ii,iii,vi
d. i,ii,iii,v,iv,vi
Answer  Explanation 

ANSWER: i,v,iv,ii,iii,vi

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Software Engineering: Threat is the probability that can attack a specific type and it also occur within a given time.
- Published on 29 Jun 15

a. Yes
b. No
Answer  Explanation 

ANSWER: Yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Software Engineering: Each metric should be validated empirically in a wide variety of contexts before
being published and that are used to make decisions.

- Published on 29 Jun 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
The above line is one of the metric principle.


5)   Software Engineering: Abbreviate the term BSS.
- Published on 29 Jun 15

a. Box Structure Specification
b. Box Statistical Specification
c. Box Statistical System
d. Box Structure Sampling
Answer  Explanation 

ANSWER: Box Structure Specification

Explanation:
The box structure provides a stepwise refinement and verification methodology for information system analysis and design. They are used for recording and decomposing requirement specification. It helps in making the requirement clear to readers,complete and provide an artifact that will enhance the tracebility of the requirements.


6)   Software Engineering: Which subsystem implements a repository that encompasses the following elements?

1) Content database
2) Database capabilities
3) Configuration management functions

- Published on 29 Jun 15

a. The publishing subsystem
b. The management subsystem
c. The collection subsystem
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: The management subsystem

Explanation:
The content must be stored in a repository catalogued for subsequent acquisition and use and labelled to define 1) current status 2) appropriate version of the current object and 3) related content object. Therefore, we use the management system.


7)   Software Engineering: Which model gives the overall reliability of the system that is projected and certified?
- Published on 29 Jun 15

a. Sampling model
b. Component model
c. Certification model
d. Both A & B
Answer  Explanation 

ANSWER: Certification model

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   25. Choose the correct option according to given below statement.

Statement 1: Umbrella activities are independent of any one framework activity and occur throughout the process.
Statement 2: software quality assurance, software configuration management are umbrella activity.
Statement 3: software quality assurance, software configuration management are not umbrella activity.

- Published on 26 Jun 15

a. Only statement 1 is correct.
b. Statement 1 and statement 2 are correct.
c. Only statement 3 is correct.
d. Statement 1 and statement 3 are correct.
Answer  Explanation 

ANSWER: Statement 1 and statement 2 are correct.

Explanation:
The umbrella activity ensures the conformance to standards and procedures throughout the SDLC of the software products.


9)   What are the signs that a software project is in trouble?
- Published on 26 Jun 15

a. The product scope is poorly defined.
b. Deadlines are unrealistic.
c. Changes are managed poorly.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Software quality assurance is an umbrella activity.
- Published on 26 Jun 15

a. True
b. False.
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
SQA is the process of of evaluating the quality of a product and enforcing adherence to software product standards and procedure. The umbrella activity ensures the conformance to standards and procedures throughout the SDLC of the software products


1 2 3