Software Management - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   Choose the correct option according to given below statement.

Statement 1: Umbrella activities are independent of any one framework activity and occur throughout the process.
Statement 2: software quality assurance, software configuration management are umbrella activity.
Statement 3: software quality assurance, software configuration management are not umbrella activity.

- Published on 19 Oct 15

a. Only statement 1 is correct.
b. Statement 1 and statement 2 are correct.
c. Only statement 3 is correct.
d. Statement 1 and statement 3 are correct.
Answer  Explanation 

ANSWER: Statement 1 and statement 2 are correct.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Constantine suggests four “organizational paradigms” for software engineering teams. The best project team organizational model to use when handling extremely complex problems is ________ .
- Published on 22 Jul 15

a. Random paradigm
b. Open paradigm
c. Synchronous paradigm
d. Closed paradigm
Answer  Explanation 

ANSWER: Random paradigm

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   You are working in CareerRide as a project manager. What will you do to minimize the risk of software failure?
- Published on 22 Jul 15

a. Request a large budget
b. You will increase the team size
c. Track progress
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Track progress

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Which of the following is/are considered stakeholder in the software process?
- Published on 22 Jul 15

a. Customers
b. End-users
c. Project managers
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of these software characteristics are used to determine the scope of a software project?
- Published on 22 Jul 15

a. Only performance.
b. Only context.
c. Information objectives, function, performance
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Information objectives, function, performance

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Boehm suggests an approach that addresses project objectives, milestones and schedules, responsibilities, management and technical approaches and required resources, This principle is called as ______ .
- Published on 22 Jul 15

a. W3HH principle
b. WHO principle
c. W5HH principle
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: W5HH principle

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   You are working in CareerRide as a project manager. Company wants to develop a project. You are also involved in planning team. What will be your first step in project planning?
- Published on 22 Jul 15

a. Establish the objectives and scope of the product.
b. Determine the project constraints.
c. Select the team.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Establish the objectives and scope of the product.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   What are the signs that a software project is in trouble?
- Published on 22 Jul 15

a. The product scope is poorly defined.
b. Deadlines are unrealistic.
c. Changes are managed poorly.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Software quality assurance is an umbrella activity.
- Published on 22 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Effective software project management focuses on the four P’s. What are those four P’s?
- Published on 21 Jul 15

a. People, performance, payment, product
b. People, product, process, project
c. People, product, performance, project
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: People, product, process, project

Explanation:
No explanation is available for this question!


1