Software Process Improvement - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   The Test Cases Derived from use cases _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Are most useful in uncovering defects in the process flows during real world use of the system.
b. Are most useful in uncovering defects in the process flows during the testing use of the system.
c. Are most useful in covering the defects in the process flows during real world use of the system.
d. Are most useful in covering the defects at the Integration Level.
Answer  Explanation 

ANSWER: Are most useful in uncovering defects in the process flows during real world use of the system.

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which of the following is not a part of the Test Implementation and Execution Phase?

- Published on 24 Jul 15

a. Creating test suites from the test cases
b. Executing test cases either manually or by using test execution tools
c. Comparing actual results
d. Designing the Tests
Answer  Explanation 

ANSWER: Designing the Tests

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   SPICE Means ____.
- Published on 24 Jul 15

a. Software Process Improvement and Capability Determination.
b. Software Process Improvement and Compatibility Determination.
c. Software Process Invention and Compatibility Determination.
d. Software Process Improvement and Control Determination.
Answer  Explanation 

ANSWER: Software Process Improvement and Capability Determination.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Abbreviate the term OOHMD.
- Published on 24 Jul 15

a. Object-Oriented Hypermedia Design Method
b. Objet-Oriented High Design method
c. Objet-Oriented Hypermedia Development Method
d. Object-Oriented Hypermedia Distributed Method
Answer  Explanation 

ANSWER: Object-Oriented Hypermedia Design Method

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Application of science, tools and methods to find cost effective solution to the problems is a definition of software engineering.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Layout appropriateness according to sears is a worthwhile design metric for human/computer interfaces.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   What should they focus on consequences that affect on the Software Risk Impact Assessment?
- Published on 24 Jul 15

a. Performance
b. Support and cost
c. Schedule
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   A quality objective for a software team is achieve in how many DRE approaches?
- Published on 24 Jul 15

a. 2
b. 3
c. 1
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Develop an abbreviated solution for the problem is an objective for building an analysis model.
- Published on 24 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: False

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   To collect qualitative data, questionnaires can be distributed to users of the prototype.
- Published on 23 Jul 15

a. yes
b. no
Answer  Explanation 

ANSWER: yes

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3