Software Process - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   Design phase is followed by ______ .
- Published on 23 Jul 15

a. Coding
b. Testing
c. Maintenance
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Coding

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Where is the prototyping model of software development well suited?
- Published on 23 Jul 15

a. When requirements are well defined.
b. For projects with large development teams.
c. When a customer cannot define requirements clearly.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: When a customer cannot define requirements clearly.

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   CMM model in Software Engineering is a technique of ______ .
- Published on 22 Jul 15

a. Develop the software.
b. Improve the software process.
c. Improve the testing process.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Improve the software process.

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Project risk factor is considered in which model?
- Published on 22 Jul 15

a. Spiral model.
b. Waterfall model.
c. Prototyping model
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Spiral model.

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the following is/are Project Estimation Technique?
- Published on 22 Jul 15

a. Empirical Estimation Technique.
b. Heuristic Estimation Technique.
c. Analytical Estimation Technique.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   What is the meaning of requirement elicitation in software engineering?
- Published on 22 Jul 15

a. Gathering of requirement.
b. Understanding of requirement.
c. Getting the requirements from client.
d. All of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: All of the above.

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   FAST stands for ______ .
- Published on 22 Jul 15

a. Facilitated Application Software Technique.
b. Functional Application Software Technique.
c. Facilitated Application Specification Technique.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Facilitated Application Specification Technique.

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   If requirements are easily understandable and defined then which model is best suited?
- Published on 22 Jul 15

a. Spiral model
b. Waterfall model
c. Prototyping model
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Waterfall model

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   RAD Software process model stands for _____ .
- Published on 21 Jul 15

a. Rapid Application Development.
b. Relative Application Development.
c. Rapid Application Design.
d. Recent Application Development.
Answer  Explanation 

ANSWER: Rapid Application Development.

Explanation:
No explanation is available for this question!


1