Software Specification & Measurement - Software Engineering (MCQ) questions and answers

1)   FAST stands for ________ .
- Published on 24 Jul 15

a. Functional Application Specification Technique
b. Fast Application Specification Technique
c. Facilitated Application Specification Technique
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Facilitated Application Specification Technique

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   If every requirement stated in the Software Requirement Specification (SRS) has only one interpretation, SRS is said to be correct _____ .
- Published on 24 Jul 15

a. Unambiguous
b. Consistent
c. Verifiable
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Unambiguous

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   The tools that support different stages of software development life cycle are called _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. CASE Tools
b. CAME tools
c. CAQE tools
d. CARE tools
Answer  Explanation 

ANSWER: CASE Tools

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   Alpha and Beta Testing are forms of _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Acceptance testing
b. Integration testing
c. System Testing
d. Unit testing
Answer  Explanation 

ANSWER: Acceptance testing

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which of the following techniques is not a White box technique?
- Published on 24 Jul 15

a. Statement Testing and coverage
b. Decision Testing and coverage
c. Condition Coverage
d. Boundary value analysis
Answer  Explanation 

ANSWER: Boundary value analysis

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   How many characteristics does Value Adjustment Factor(VAF) in Function Point Analysis have?
- Published on 24 Jul 15

a. 11
b. 12
c. 13
d. 14
Answer  Explanation 

ANSWER: 14

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Match the following List 1 with List 2:

a. Good quality ----- i. Program does not fail for a specified time in a given environment
b. Correctness ------- ii. Meets the functional requirements
c. Predictable -------- iii. Meets both functional and non-functional requirements
d. Reliable ------------ iv. Process is under statistical control Codes

- Published on 24 Jul 15

a. a - iii, b - ii, c - iv, d – i
b. a - ii, b - iii, c - iv, d - i
c. a - i, b - ii, c - iv, d - iii
d. a - i, b - ii, c - iii, d – iv
Answer  Explanation 

ANSWER: a - iii, b - ii, c - iv, d – i

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   Line of code(LOC) can be used to normalize quality and/or productivity measure for _______ .
- Published on 24 Jul 15

a. Extended function point metrics
b. Function point metrics.
c. Size oriented metrics.
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Size oriented metrics.

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Function oriented metric were first proposed by ___________ and he suggested a measure called the __________ .

- Published on 24 Jul 15

a. Barry Boehm, KLOC.
b. Barry Boehm, Function point.
c. Albrecht, Function point.
d. Albrecht, KLOC.
Answer  Explanation 

ANSWER: Albrecht, Function point.

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Quality of the product comes under which type of measures?
- Published on 23 Jul 15

a. Indirect measures
b. Direct measures
c. Coding
d. None of the above.
Answer  Explanation 

ANSWER: Indirect measures

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3