Spellings - English (MCQ) for Bank, MBA, CAT, MAT, GMAT, SSC

1)   1. Hillock
2. Mileage
3. Vilify
4. Hillarious

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 4

Explanation:
Correct Spelling: Hilarious

Breakdown: Hi-lar-i-ous

Meaning: Hilarious is something or someone that is marked by or causing hilarity, extremely funny.


2)   1. Neice
2. Neigh
3. Neither
4. Rein

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1

Explanation:
Correct Spelling: Niece

Breakdown: Niece

Meaning: Niece is daughter of one's brother, sister, brother-in-law, or sister-in-law.


3)   1. Brevity
2. Breakage
3. Breathless
4. Briliance

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 4

Explanation:
Correct Spelling: Brilliance

Breakdown: Bril-liance

Meaning: The quality or state of being brilliant, very bright or intelligent.


4)   1. Explaination
2. Exaggeration
3. Extermination
4. Expectation

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1

Explanation:
Correct Spelling: Explanation

Breakdown: Ex-pla-na-tion

Meaning: The act or process of explaining or statement that makes something clear.


5)   1. Cruise
2. Truce
3. Deduse
4. Bruise

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 3

Explanation:
Correct Spelling: Deduce

Breakdown: De-duce

Meaning: To deduce is to determine by reasoning or deduction.


6)   1. Democracy
2. Prophecy
3. Aristocracy
4. Beaureaucracy

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 4

Explanation:
Correct Spelling: Bureaucracy

Breakdown: Bu-reau-cr-acy

Meaning: It is a system of administration marked by officials, red tape, and proliferation.


7)   1. Ballistic
2. Baloon
3. Bullock
4. Bulletin

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 2

Explanation:
Correct Spelling: Balloon

Breakdown: Bal-loon

Meaning: Inflatable bag (as of rubber or plastic) usually used as a toy or for decoration


8)   1. Bearer
2. Conquerer
3. Admirer
4. Governor

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 2

Explanation:
Correct Spelling: Conqueror

Breakdown: Con-quer-er

Meaning: To conquer means to gain or acquire by force of arms. One who conquers is called as conqueror.


9)   1. Adultration
2. Advancement
3. Adulation
4. Admittance

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 1

Explanation:
Correct Spelling: Adulteration

Breakdown: Adul-ter-a-tion

Meaning: The process of adulterating or contaminating something.


10)   1. Hack
2. Hawl
3. Halve
4. Hark

- Published on 27 Feb 17

a. 1
b. 2
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 2

Explanation:
Correct Spelling: Howl

Breakdown: Howl

Meaning: To howl is to cry out loudly and without restraint under strong impulse (as pain, grief, or amusement).


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...