Square Root and Cube Root - Quantitative Aptitude (MCQ) questions

1)   By what least number should we multiply 1008 to make it a perfect square?
- Published on 12 Apr 17

a. 8
b. 7
c. 2
d. 5
Answer  Explanation 

ANSWER: 7

Explanation:
square root and cube root


2)   What should come in place of question mark in
square root and cube root

- Published on 11 Apr 17

a. 16
b. 4
c. 64
d. 256
Answer  Explanation 

ANSWER: 64

Explanation:
square root and cube root


3)   What should come in place of question mark in
square root and cube root

- Published on 11 Apr 17

a. 45
b. 30
c. 60
d. 90
Answer  Explanation 

ANSWER: 60

Explanation:
square root and cube root


4)   (8.01)2 + ? = (8.97)2 What will approximately come in place of question mark?
- Published on 11 Apr 17

a. 13
b. 14
c. 19
d. 16
Answer  Explanation 

ANSWER: 16

Explanation:
square root and cube root


5)   (0.4)2 + (0.2)2 = ?
- Published on 11 Apr 17

a. 0.04
b. 0.4
c. 0.06
d. 0.2
Answer  Explanation 

ANSWER: 0.04

Explanation:
square root and cube root


6)   Four-fifth of one-eighth of 3/4th of A is 64. What is the cube root of 3/5th of A?
- Published on 11 Apr 17

a. 5
b. 8
c. 3
d. 4
Answer  Explanation 

ANSWER: 8

Explanation:
square root and cube root


7)   Sum of squares of two numbers is 145. If square root of one number is 3, find the other number.
- Published on 05 Apr 17

a. 136
b. 9
c. 64
d. 8
Answer  Explanation 

ANSWER: 8

Explanation:
square root and cube root


8)   Which is greatest among the following numbers?
22 , 7 , 23 , 5

- Published on 05 Apr 17

a. 7
b. 22
c. 23
d. 5
Answer  Explanation 

ANSWER: 23

Explanation:
square root and cube root


9)   square root and cube root
- Published on 05 Apr 17

a. 2
b. 5
c. 4
d. 3
Answer  Explanation 

ANSWER: 3

Explanation:
square root and cube root


10)   If square root of 5625 is 75, then 5625 + 56.25 + 0.5625 is equal to
- Published on 05 Apr 17

a. 9
b. 83.25
c. 82.80
d. 8.325
Answer  Explanation 

ANSWER: 83.25

Explanation:
square root and cube root


1 2 3 4