Surds and Indices - Quantitative Aptitude (MCQ) questions

1)   indices and surds
- Published on 03 May 17

a. 12
b. 6
c. 16
d. 8
Answer  Explanation 

ANSWER: 12

Explanation:
indices and surds


2)   What is value of (0.000001) ?
- Published on 03 May 17

a. 0.000001
b. 0.001
c. 1/100
d. 0.1
Answer  Explanation 

ANSWER: 1/100

Explanation:
indices and surds


3)   What will be value of 46.7856 if, (684)2= 467856?
- Published on 03 May 17

a. 6.84
b. 0.0684
c. 0.684
d. 0.000684
Answer  Explanation 

ANSWER: 6.84

Explanation:
indices and surds


4)   If value of 28 is approximately 5.2915, then value of 7/4 is approximately
- Published on 03 May 17

a. 1.2000
b. 0.5687
c. 1.3228
d. 1.4652
Answer  Explanation 

ANSWER: 1.3228

Explanation:
indices and surds


5)   How many zeroes are there in 200010?
- Published on 03 May 17

a. 10
b. 30
c. 20
d. 15
Answer  Explanation 

ANSWER: 30

Explanation:
indices and surds


6)   What is value of (36)?
- Published on 03 May 17

a. 2
b. 36
c. 1
d. 36
Answer  Explanation 

ANSWER: 36

Explanation:
indices and surds


7)   What is value of M in (p/q)2M+2 = (q/p)9-M
- Published on 13 Apr 17

a. 6
b. 5
c. -7/2
d. -11
Answer  Explanation 

ANSWER: -11

Explanation:
indices and surds


8)   What is value of 22(-2)
- Published on 12 Apr 17

a. -16
b. -42
c. 42
d. 1/16
Answer  Explanation 

ANSWER: 42

Explanation:
indices and surds


9)   What is value of 2(-2)2
- Published on 12 Apr 17

a. 1/16
b. 1/8
c. 32
d. 16
Answer  Explanation 

ANSWER: 16

Explanation:
indices and surds


10)   There are four expressions given below separated by ‘=’ sign. Which one of the 4 expressions is not the same as the other three?
62 x 6 = (61)3 = 23+33 = 83 - 142 - 102

- Published on 11 Apr 17

a. (61)3
b. 83 - 142 - 102
c. 23+33
d. All are same
Answer  Explanation 

ANSWER: 23+33

Explanation:
indices and surds


1 2