XML - Java (MCQ) questions and answers

1)   Which language is Extensible Markup Language (XML) similar?
- Published on 17 Jul 15

a. HTML
b. PHP
c. avaScript
d. Wordpress
Answer  Explanation 

ANSWER: HTML

Explanation:
No explanation is available for this question!


2)   Which are the main features of XML?
- Published on 17 Jul 15

a. Text data description
b. Human- and computer-friendly format
c. Handles data in a tree structure having one-and only one-root element
d. All mentioned above
Answer  Explanation 

ANSWER: All mentioned above

Explanation:
No explanation is available for this question!


3)   Which is a language for finding information in an XML document?
- Published on 17 Jul 15

a. Xpath
b. XSLT
c. XLink
d. XPointer
Answer  Explanation 

ANSWER: Xpath

Explanation:
No explanation is available for this question!


4)   XML stands for?
- Published on 17 Jul 15

a. Extensible Markup Language
b. Extended Mashup Language
c. Extensible Mashup Language
d. X-Markup Language
Answer  Explanation 

ANSWER: Extensible Markup Language

Explanation:
No explanation is available for this question!


5)   Which is used about text data that should not be parsed by the XML parser?
- Published on 17 Jul 15

a. CDATA
b. PCDATA
c. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: CDATA

Explanation:
No explanation is available for this question!


6)   Find the correct syntax of the declaration which defines the XML Version?
- Published on 17 Jul 15

a. < ?xml version= "1.0" ? >
b. < xml version="1.0"/ >
c. < ?xml version="1.0" / >
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: < ?xml version= "1.0" ? >

Explanation:
No explanation is available for this question!


7)   Which allows hyperlinks to point to specific parts (fragments) of XML documents?
- Published on 16 Jul 15

a. XPath
b. XSLT
c. XLink
d. Xpointer
Answer  Explanation 

ANSWER: Xpointer

Explanation:
No explanation is available for this question!


8)   An XML parser converts an XML document into an XML DOM object, which can then be manipulated with JavaScript.
- Published on 16 Jul 15

a. True
b. False
Answer  Explanation 

ANSWER: True

Explanation:
No explanation is available for this question!


9)   Abbreviate the term DOM?
- Published on 16 Jul 15

a. Developed Object Model
b. Document Object Model
c. Document Oriented Model
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: Document Object Model

Explanation:
No explanation is available for this question!


10)   Which language is case sensitive?
- Published on 16 Jul 15

a. HTML
b. XML
c. Both A & B
d. None of the above
Answer  Explanation 

ANSWER: XML

Explanation:
No explanation is available for this question!


1 2 3 4