Verbal Analogies - Verbal ability online test


Home > Verbal Ability > Verbal Analogies

Choose the pair of words which have a relationship similar to that between the given pair of words.

1. Deity : Temple

a.) Crucifix : Church
b.) Teacher : School
c.) Sculpture : Museum
d.) Machine : Factory

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Crucifix : Church

2. Natural : Synthetic

a.) Introduction : Thesis
b.) Fragrance : Perfume
c.) Chalk : Powder
d.) Gas : Petroleum

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Fragrance : Perfume

3. Zombie : Cataleptic

a.) Supreme : Principal
b.) Ghost : Vampire
c.) Swine Flu : Contagious
d.) Sleepwalker : Somnambulistic

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Sleepwalker : Somnambulistic

Choose the pair of words which do not have a relationship similar to that between the given pair of words.

4. Crash : Course

a.) Antique : silver
b.) Old : memories
c.) Public : Government
d.) Sincere : Student

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Public : Government

5. Ballistics : Projectiles

a.) Entomology : Insects
b.) Aeronautics : Satellites
c.) Oneirology : Dreams
d.) Orthopedics : Musculoskeletal system

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Aeronautics : Satellites

6. Discourage : Thwart

a.) Liking : Addiction
b.) Rebellious : Terrorist
c.) Good : Nice
d.) Learned : Studious

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Liking : Addiction

7. Wraith : Ghost

a.) Height : Elevation
b.) Prayer : Slogan
c.) Actual : Excuse
d.) Vertex : Summit

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Vertex : Summit

8. Woollen : Cold

a.) Seat belt : Car
b.) Knee guards : Skating
c.) Cotton: Hot
d.) Socks : Shoes

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Cotton: Hot

9. Anecdote : Story

a.) Joke : Humour
b.) Romance: Soft
c.) Suspense : Excitement
d.) Beauty Pageant : Smile

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Joke : Humour

10. Reindeer : Fawn

a.) Goldfish : Fingerling
b.) Monkey : baby
c.) Bear : Pooh
d.) Tom : Jerry

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Goldfish : Fingerling

11. Narcosis: Narcotics

a.) Hailtosis : Hail
b.) Symbiosis : Sympathy
c.) Sedation : Sedative
d.) Mucosis : Mucus

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Sedation : Sedative

Choose the pair of words which do not have a relationship similar to that between the given pair of words.

1. Monk : Monastery

a.) Wild animals : Jungle
b.) Priest : Temple
c.) Horse : Sty
d.) Soldier : Barracks

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Horse : Sty

2. Mammoth : Infinitesimal

a.) Parsimony : Frugality
b.) Innate : Required
c.) Sceptical : Gullible
d.) Survivor : Victim

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Parsimony : Frugality

3. Amnesia : Memory

a.) Theft : Money
b.) Amputation : Limb
c.) Dyslexia : Orientation
d.) Enemy : Friend

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Enemy : Friend

4. Crash : Course

a.) Stale : Food
b.) Public : Government
c.) Ripe : Bananas
d.) Private: Eye

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Public : Government

5. Dance : Choreography

a.) Script : Writing
b.) Music : Composition
c.) Food : Cooking
d.) Skipping : Rope

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Skipping : Rope

6. Rigid : Resilient

a.) Candid : Plain
b.) Detached: Indifferent
c.) Essential : Redundant
d.) Indolent : Agile

View Answer / Hide Answer

ANSWER : Candid : Plain



Write your comment - Share Knowledge and Experience



Latest MCQs
» General awareness - Banking » ASP.NET » PL/SQL » Mechanical Engineering
» IAS Prelims GS » Java » Programming Language » Electrical Engineering
» English » C++ » Software Engineering » Electronic Engineering
» Quantitative Aptitude » Oracle » English » Finance
Home | About us | Sitemap | Contact us | We are hiring