30 Computer knowledge questions and answers

30 Computer knowledge questions and answers


1. ___________________ is the specialized programs designed to allow particular input or output devices to communicate with the other computer system.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Device Driver




2. RAM is an acronym for ________________

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Random Access memory




3. ______________ is the graphical pictures that represent an object like file, folder etc.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Icons




4. What is the shortcut key to print documents?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Ctrl + P




5. __________________ is a cross between human language and a programming language.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Pseudocode




6. Compiler is the translator of source code to object code. True/false

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




7. Which hardware device commonly referred to as the brain of the computer?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: CPU




8. Java is an example of a high-level language. True/False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




9. A byte is a collection of

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Eight bits




10. Which memory chip is programmed during the manufacturing process?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: ROM




11. Spreadsheet is an example of a document file. True/False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: False




12. Where should the inventory and payroll records be best stored?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Database




13. A program that is used to view Websites in called a

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Browser




14. Word processing software is used to create documents. True/false

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




15. _______________ is the internet service that provides resources.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: World Wide Web




16. What is the primary function of firewall in a network?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Filtering




17. Phishing is an e-mail fraud method. True/False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




18. Telnet is a web browser. True/False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: False




19. __________ is a language for describing how to interface with XML-based services.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: WSDL




20. Which page is the default page name in your webpage suite that needs to exist?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Index




21. Which technology is used in VSAT?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Star




22. ____________ is used for transmitting digital information at a high bandwidth on exiting phone lines to homes and businesses.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: ADSL




23. In which layer of OSI Bridges operate.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Data Link




24. Name the file that automatically runs after Operating system starts working.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: AUTOEXEC.BAT




25. In relational systems and in SQL, view is Virtual table. True/False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




26. ____________ is an iterative process that is part of the analysis phase of the systems development life cycle.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Prototyping




27. How do you save a Word document as a web page?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Save as HTML




28. Name the Word-Processing task that is associated with changing the appearance of documents.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Formatting




29. How can we save an existing document with a different name?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: By using Save as command




30. What is the main folder on the storage device called?

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Root Directory


Post your comment

    Discussion

  • Sir I am Fresher gay please give a job -Mina Ketan Bhuyan (01/06/15)
  • Dear Sir,

    Name - Mina Ketan Bhuyan
    QLF - +2 complete & computer knowledge 1 years
    mob - 7894311639

    With regard
    Mina ketan Bhuyan
  • RE: 30 Computer knowledge questions and answers -RAHUL SANMOTRA (11/25/14)
  • DEAR SIR

    NAME : RAHUL SANMOTRA
    QULI: 10TH
    EXP: COMPUTER 1 YEARS
    PLEASE SIR JOB ME

    REGARD
    RAHUL SANMOTRA
    CLL NO 9018185430

You may like