9 Computer knowledge questions and answers

9 Computer knowledge questions and answers


1. _______________ is manipulating data to create information

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Processing




2. At the time of boot up a PC, portions of the OS are copied from disk into memory. True/False

View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




3. ________________ is correcting errors in a program

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Debugging




4. A _____________ is an organized collection of data about a single entity

View Answer / Hide Answer

ANSWER: file




5. ________________ is the binary representation of decimal number 49.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: 110001




6. The octal number equivalent to the decimal number 99 is

View Answer / Hide Answer

ANSWER: 143




7. __________________ is the specialized program that assists users in locating information on the Web.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Search engines




8. A network is called _____________ when it can easily add additional users.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: scalable




9. The number of pixels displayed on a screen is known as the screen

View Answer / Hide Answer

ANSWER: resolution



Post your comment

You may like