Administering an Oracle Database - Oracle placement test

Administering an Oracle Database - Oracle placement test


1) Database users interact with the database through applications or utilities. A typical user's responsibilities include which of these tasks?

A) Entering, modifying, and deleting data
B) Generating reports from the data
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




2) In Database Administrator how many tasks present a prioritized approach for designing, implementing, and maintaining an Oracle Database?

A) 10
B) 9
C) 8
D) 11
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) 11




3) In which task of the Database Administrator these two available cloning on Oracle home and cloning a database?

A) Back Up the Fully Functional Database
B) Tune Database Performance
C) Download and Install Patches
D) Roll Out to Additional Hosts
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Roll Out to Additional Hosts




4) In Release number format which digit is the most general identifier? It represents a major new version of the software that contains significant new functionality?

A) First digit
B) Second digit
C) Third digit
D) Fifth digit
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) First digit




5) In Which Release number It represents a major new version of theSoftware that contains significant new functionality?

A) Application Server Release Number
B) Platform-Specific Release Number
C) Component-Specific Release Number
D) Major Database Release Number
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Major Database Release Number




6) How many user accounts are automatically created when Oracle Database is installed?

A) 4
B) 3
C) 2
D) 1
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) 2




7) Abbreviate the term OUI?

A) Oracle Unicode Installer
B) Oracle Universal Installer
C) Oracle Universal Information
D) Oracle Unicode Information
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Oracle Universal Installer




8) In Administration Privileges which system privileges allow access to a database instance even when the database is not open, Control of these privileges is totally outside of the database itself?

A) SYSOPER
B) SYSDBA
C) Both A & B
D) OSDBA
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




9) Which administrator's responsibilities can include the following tasks?
Planning for backup and recovery of database information
Maintaining archived data on tape
Backing up and restoring the database
Contacting Oracle for technical support

A) Network Administrator
B) Application Administrators
C) Database Administrators
D) Security Officers
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Database Administrators




10) In Database Administrator evaluate how Oracle Database and its applications can best use the available computer resources; this evaluation should reveal which of the following information?

A) How many disk drives are available to the Oracle Products?
B) How many, if any, dedicated tape drives are available to Oracle products
C) How much memory is available to the instances of Oracle Database you will run
D) All mentioned above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All mentioned above




11) As a DBA, you often perform special operations such as shutting down or starting up a database?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




12) In Operating System Authentication which groups are created and assigned specific names as part of the database installation process?

A) OSDBA
B) OSOPER
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




13) Which methods are available for authenticating database administrators?

A) A Password file
B) Operations system
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




14) In Data Utilities several utilities are available to help you maintain the data in your Oracle Database?

A) SQL*Loader
B) Export and Import Utilities
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B


Post your comment

    Discussion

  • RE: Administering an Oracle Database - Oracle placement test -Mamata Bose (12/05/14)
  • The questions were not clear. Grammar was terrible.
  • RE: Administering an Oracle Database - Oracle placement test -T.Ramesh (09/25/14)
  • Good qus i'll learn extra knowleage very helepul this question thank u

You may like