Advanced Network Technologies - Networking test

Networking online test >> Advanced Network Technologies

Advanced Network Technologies - Networking test


1) The IEEE committee created Ten-Gigabit Ethernet and called it Standard?

A) 802.3ae
B) 802.11
C) 802.5
D) 802.3
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 802.3ae




2) which IEEE Standard defines I-persistent CSMA/CD as the access method for first-generation 10-Mbps Ethernet.

A) 802.3
B) 802.5
C) 802.11
D) 802.4
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 802.3




3) how many MAC sub layers are defined by IEEE 802.11?

A) 3
B) 2
C) 4
D) 1
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 2




4) which is the collection of computer resources from multiple locations to reach a common goal?

A) Cloud Computing
B) Grid Computing
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Grid Computing




5) which is the delivery of computing as a service rather than a product?

A) Grid Computing
B) Cloud Computing
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Cloud Computing




6) The HSPA term is used to describe certain 3G cellular network protocols?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




7) HSPA utilizes the HSDPA protocol that supports theoretical maximum data rate between?

A) 1.8 Mbps and 14.4 Mbps
B) 1.4 Mbps and 12.2 Mbps
C) 1.2 Mbps and 16.4 Mbps
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: 1.8 Mbps and 14.4 Mbps




8) find the full form of WiMAX in given options?

A) Worldwide Interoperability for Microwave Access
B) World interoperated for Microwave access
C) Worldwide interoperability for Microsoft Access
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Worldwide Interoperability for Microwave Access




9) the name “WiMAX “was created by WiMAX Forum which was formed in?

A) June 2001
B) July 2001
C) August 2001
D) June 2002
View Answer / Hide Answer

ANSWER: June 2001




10) In which Fiber reaches the boundary of the living space, such as a box on the outside wall of a home?

A) FTTD
B) FTTZ
C) FTTH
D) FTTP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: FTTH




11) Find the full form of GPON?

A) Gigabit Protocol Optical Network
B) Gigabit Passive Optical Network
C) Gigabyte Protocol Optical Network
D) Gigabyte Passive Optical Network
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Gigabit Passive Optical Network




12) In GPON Topology the central switch that connects the building network to the wide area voice, data and video networks?

A) OLT
B) ONT
C) FDT
D) FDP
View Answer / Hide Answer

ANSWER: OLT




13) Find the full form of LTE?

A) Long Term Evolution
B) Loop Term Evolution
C) Long Technology Evolution
D) Loop Technology Evolution
View Answer / Hide Answer

ANSWER: Long Term Evolution




14) LTE is a 4G Protocol?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True




15) which works well for long – distance communications and roaming?

A) LTE
B) Wi-Fi
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: LTE




16) An LTE network offers a best combination of wide coverage, high reliability, high performance?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: True


Next >> Networking interview

Post your comment

You may like