Application software - computer awareness questions - 1

Application software - computer awareness questions - 1


Q1. If you use shortcut key F11 to create a chart on chart sheet then it creates

1. Three dimensional line chart
2. Three dimensional column chart
3. Two dimensional bar chart
4. Two dimensional column chart.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Two dimensional column chart.




Q2. The popular DOS based spreadsheet package is

1. Word
2. Lotus1-2-3
3. Smart cell
4. Excel

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Lotus1-2-3




Q3. A slide-title master pair is

1. A slide master and title master for a specific design template
2. A title area and text area of a specific slide
3. A slide master and title master merged into single slide.
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: A slide master and title master for a specific design template




Q4. How to select one hyperlink after another during a slide presentation?

1. Press Alt + shift
2. Press ctrl + H
3. Press Tab
4. Press ctrl + K

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Press Tab




Q5. What can you print?

1. An entire worksheet
2. A single worksheet
3. A range of cells by range name
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q6. Motion path is a

1. Method of moving items on a slide
2. Method of advancing slides
3. Type of animation entrance effect
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Method of moving items on a slide




Q7. How can one create only horizontal page break?

1. By first selecting a row below the row where you want the page break to occur.
2. By selecting a cell in column A.
3. By selecting a cell in row1.
4. Both 1 and 2

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Both 1 and 2




Q8. How can you link excel worksheet data to a word document?

1. With a hyperlink
2. With a copy and paste buttons on the standard toolbar.
3. With a right drag method
4. With a copy and paste special command

View Answer / Hide Answer

ANSWER: With a copy and paste buttons on the standard toolbar.




Q9. Trigger in the context of animation is nothing but

1. An item on the slide that performs an action when clicked.
2. The name of a motion path
3. An action button that advances to the next slide.
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: An item on the slide that performs an action when clicked.




Q10. In what way the material that consists of text and numbers be best presented?

1. A bullet slide
2. A title slide
3. A table slide
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: A table slide




Q11. Choose the correct answer for the statement “You can create hyperlinks from excel work book to”

1. A web page on the internet
2. A web page on company internet
3. Other office 97 application documents
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q12. The toolbar that provide different options in various master views is

1. Formatting toolbar
2. Drawing toolbar
3. Standard toolbar
4. Common task toolbar

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Common task toolbar




Q13. If a person wants to have a same look of all the slides in the presentation then he/she should use

1. Add a slide option
2. A presentation design template
3. The slide layout option
4. Outline view

View Answer / Hide Answer

ANSWER: A presentation design template




Q14. How can you edit an embedded organization chart object?

1. By double clicking the organization chart object.
2. By right clicking the chart object, then clinking edit MS-organization chart object.
3. By clicking edit object
4. Both 1 and 2

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Both 1 and 2




Q15. What is the advantage of using a spreadsheet?

1. Automatic calculations
2. Calculations are automatically updated if data is changed.
3. More flexibility
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q16. We can add two kinds of sound effects files to the presentation of Microsoft PowerPoint and they are

1. .wav and .jpg
2. .wav and .gif
3. .wav and .mid
4. .jpg and .gif

View Answer / Hide Answer

ANSWER: .wav and .mid





Q17. The shortcut key to select more than one slide in a presentation is

1. Shift + click each slide
2. Shift + drag each slide
3. Ctrl + click each slide
4. Alt + click each slide

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Shift + click each slide




Q18. In an electronic database, when the words or phrases is being searched and if found then it is called

1. IT
2. Bug
3. Hit
4. Default

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Hit




Q19. To a PowerPoint show one can add the file with extension

1. .jpg
2. .giv
3. .wav
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q20. What do you mean by auto clipart?

1. That scans presentation for incorrect spelling in word arts objects
2. That scans presentation for incorrect spelling in your words on each slide
3. That automatically places clipart in your presentation
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q21. Data are organized in a spreadsheet with the help of

1. Lines and spaces
2. Rows and columns
3. Layers and planes
4. Height and width

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Rows and columns




Q22. In a presentation, if special effects are used to introduce slides then it is called

1. Transitions
2. Effects
3. Custom animations
4. Present animations

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Transitions




Q23. During the slide show the shortcut menu can be shown by

1. Right clicking the current slide
2. Clicking an icon on the current slide
3. Clicking the shortcut button on the formatting
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Right clicking the current slide




Q24. ____________is usually located below the title bar that provides categorized options.

1. Scroll bar
2. Status bar
3. Menu bar
4. Tool bar

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Menu bar




Q25. How the database gets updated when a customer makes an online hotel booking?

1. In pseudo real time
2. In batch mode
3. In 2 days
4. In 3 working days

View Answer / Hide Answer

ANSWER: In pseudo real time




Q26. If you want to format text in word then the grouping that will be used is

1. Paragraphs, indexes and sections
2. Characters, sections and paragraphs
3. Indexes, characters and tables
4. Tables, paragraphs and indexes

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Characters, sections and paragraphs




Q27. What would you do to select all the boxes of an organization chart?

1. Click and edit select all
2. Press and hold the shift key and click each box.
3. Right click the chart background and then click select all
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q28. What do you mean by DBMS?

1. Set of programs to update data
2. Collection of data
3. Set of programs to access data
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q29. Which of the following is the centralized multi-user database?

1. Organ donor database
2. Barclays bank customer accounts
3. Airline reservations
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Airline reservations




Q30. In order to add times to the slides in a presentation you can use

1. Rehearse timing button
2. Slide transition button
3. Slide show menu
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Rehearse timing button




Q31. What do you call a database that contains tables linked by common fields?

1. Flat file database
2. Centralized database
3. Relational database
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Relational database




Q32. Why do you use count command?

1. To count the number of records in an active database file
2. To count the number of data fields in an active database file
3. To count the records which are updated
4. To count the number of data files that are active

View Answer / Hide Answer

ANSWER: To count the number of records in an active database file




Q33. What will happen if text was highlighted and ‘edit’ ‘copy’ was clicked?

1. Text would be removed from the document and placed in the clipboard
2. Text would be copied from the document and placed in the clipboard.
3. All of the above
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Text would be copied from the document and placed in the clipboard.




Q34. A deleted footer placeholder in master view can be quickly reinstated by

1. Creating the new slide master
2. Reapplying the slide layout
3. Reapplying the footer placeholder
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Reapplying the footer placeholder




Q35. When we cut and paste the item then where is the item that is cut will be temporarily stored?

1. RAM
2. Clipboard
3. ROM
4. Hard drive

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Clipboard




Q36. Why to use copy structure command?

1. To copy all records of an active database to disk.
2. To copy contents of an active database to a new file
3. To copy structure of an active database to a new file.
4. To copy contents of an active database to disk.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: To copy structure of an active database to a new file.




Q37. In normal view, to quickly change to handout master view which one of the following is correct?

1. Press the shift key and click the handout master view button
2. On the view menu click slide sorter and click handouts
3. Click the outline tab and select handout master view.
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Press the shift key and click the handout master view button




Q38. _________________ of a word document can be displayed in colour

1. Only text
2. All elements (if you have a colour printer)
3. Only graphics
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All elements (if you have a colour printer)




Q39. In MS Access, to invoke the spell checker use the shortcut key

1. F7
2. F2
3. F10
4. Alt + F11

View Answer / Hide Answer

ANSWER: F7




Q40. You are brought to the first slide in your presentation by using the command

1. Ctrl + End
2. Ctrl + Home
3. Page up
4. Next slide button

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Ctrl + Home


Post your comment

You may like