Application software - computer awareness questions - 3

Application software - computer awareness questions - 3


Q1. Which of the following cells have bold boundary?

1. Mixed cell
2. Active cell
3. Passive cell
4. Relative cell

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Active cell




Q2. What do you mean by cell address $A$4 in a formula?

1. Absolute cell reference
2. Mixed cell reference
3. Relative cell reference
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Absolute cell reference




Q3. In MS-Excel, all formula start with the sign of

1. #
2. @
3. =
4. +

View Answer / Hide Answer

ANSWER: =




Q4. Group of worksheets is called

1. Work book
2. Folder
3. Document
4. Books

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Work book




Q5. How do you select the current column?

1. Ctrl + shift
2. Ctrl + spacebar
3. Ctrl + enter
4. Ctrl + c

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Ctrl + spacebar




Q6. What is the chart placed in a worksheet called?

1. Aligning chart
2. Formatting chart
3. Hanging chart
4. Embedded chart

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Embedded chart




Q7. The three types of data that can be entered in a worksheet are

1. Number/characters, text and functions
2. Number/characters, text and formulas
3. Number/characters, text and logic
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Number/characters, text and logic




Q8. Microsoft word can be started by using

1. Start button
2. New button
3. Program button
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Start button




Q9. Which of the following chart shows the relationship of parts to a whole?

1. Embedded
2. Line
3. Stacked bar
4. Pie

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Stacked bar




Q10. _______________is a grid of cells made up of horizontal and vertical columns

1. Work book
2. Worksheet
3. Sheet
4. Page

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Worksheet




Q11. How do you select the current row?

1. Ctrl + R
2. Shift + spacebar
3. Shift + enter
4. Ctrl + spacebar

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Shift + spacebar




Q12. Which of the following objects that are created in MS-Word be used in a web page?

1. Autoshapes
2. Bullets
3. Tables and charts
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: None of the above




Q13. The menu which has “Replace” as an option is

1. Insert menu
2. Tools menu
3. File menu
4. Edit menu

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Edit menu




Q14. What is the use of spacebar?

1. For moving to next line
2. For giving space
3. For deleting space
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: For giving space




Q15. Which software tool allows you to enter, calculate and manipulate set of numbers?

1. Spread sheet
2. Speed sheet
3. Slide sheet
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Spread sheet




Q16. From where does MS-Word insert/import the graphics?

1. Autoshapes
2. Paintbrush
3. Clipart gallery
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q17. The chart which is also called as scatter chart is

1. XX chart
2. YY chart
3. XY chart
4. XZ chart

View Answer / Hide Answer

ANSWER: XY chart




Q18. Which of the following is involved in creating form letters using Mail Merge?

1. Creating the main document
2. Creating the main document and data source
3. Both 1 and 2
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Creating the main document and data source




Q19. What is the default name of the opening document when you start MS-Word?

1. Document 1
2. Doc 1
3. Work book
4. Task book

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Document 1




Q20. Your position in the text which is shown by the blinking point is called

1. Status
2. Position
3. Blinker
4. Cursor

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Cursor




Q21. Ones you select the replace option from the menu which one of the following dialog box appears?

1. Find
2. Find and Replace
3. Replace
4. Edit

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Find and Replace




Q22. The option for saving a file that can be used by user is

1. Pressing ctrl + s
2. Save button on standard toolbar
3. Save option from file menu
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q23. The appearance of final document as you might expect on the paper can be seen on the PC screen. The word used for this word processing programs is

1. WYSIWYG
2. Search and replace
3. Soft copy
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: WYSIWYG




Q24. What do you mean by the term Header?

1. It is any text or graphics printed at the top of a particular page.
2. It is any text or graphics printed at the top of every page.
3. It is any text printed at the top of every page.
4. It is any graphics printed at the top of every page.

View Answer / Hide Answer

ANSWER: It is any text or graphics printed at the top of every page.




Q25. To select the whole document, the shortcut key that can be used is

1. Ctrl + X
2. Ctrl + S
3. Ctrl + A
4. Ctrl + W

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Ctrl + A




Q26. Which of the following statement is the most appropriate?

1. To print the form letters mail merge can be used.
2. To print the form letters and mailing labels mail merge can be used.
3. To print the print envelopes mail merge can be used.
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: All of the above




Q27. Edit menu does not have

1. Cut
2. Page setup
3. Copy
4. Paste

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Page setup




Q28. Which one of the following is not acceptable while naming a file in MS-Word database?

1. Space
2. Underscore
3. Number
4. A letter

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Space




Q29. The status of the document like page numbers, number of pages is given by

1. Formatting toolbar
2. Standard toolbar
3. Status bar
4. All of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Status bar




Q30. By default the extension of word document is

1. .mpg
2. .doc
3. .txt
4. .ext

View Answer / Hide Answer

ANSWER: .doc




Q31. Which of the following converts first character of the first word of the selected sentence into capital?

1. Title
2. Upper
3. Sentence
4. Toggle

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Sentence




Q32. Where is the alignment buttons available?

1. Standard toolbar
2. Formatting toolbar
3. Status toolbar
4. None of the above

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Formatting toolbar


Post your comment

    Discussion

  • RE: Application software - computer awareness questions - 3 -Palak Sharma (06/28/16)
  • This computer awareness section is one of the most important section to score good in exams. Question in this section asked repeatedly, so solving question paper is one of the best way to practice in this section.
    Cracking Ibps exam with proper ibps study plan is possible,
    https://scoop.eduncle.com/ibps-po-study-plan-material

You may like