Automatic Storage Management - Oracle placement test

Automatic Storage Management - Oracle placement test


1) Which two statements about Automatic Storage Management (ASM) are true?

A) ASM provides mirroring on file by file basis
B) ASM provides automatic load balancing across all ASM disks
C) ASM supports the Oracle database and operating system files
D) ASM can be used to store trace files, alert log files, and the server parameter file (SPFILE)
E) Both A & B
F) Both C & D
View Answer / Hide Answer

ANSWER: E) Both A & B




2) You are managing an Oracle Database 11g database with the ASM storage. The database is having big file tablespaces. You want files to open faster and less memory to be used in the shared pool to manage the extent maps. What configuration would you effect to achieve your objective?

A) Set the ASM compatibility attribute for the ASM disk group to 11.1.0
B) Set the RDBMS compatibility attribute for the ASM disk group to 11.1.0
C) Set the COMPATIBLE initialization parameter for the ASM instance to 11.1.0
D) Set the COMPATIBLE initialization parameter for the database instance to 11.1.0
E) Both A & C
F) Both A & D
View Answer / Hide Answer

ANSWER: F) Both A & D




3) A database that uses Automatic Storage Management (ASM) usually has a non-default SPFILE?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




4) The disks in a disk group are referred to as ASM disks, On Windows operating systems, an ASM disk is always a partition, on all other platforms, an ASM disk can be?

A) A partition of a logical unit number (LUN)
B) A network-attached file
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) Both A & B




5) You are using an Automatic Storage Management (ASM) instance to manage the files of your production database. You have two disk groups, DG1 and DG2, with one device each. In the parameter file of the production database, the following parameters have been specified?

DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_1 = '+dg1'
DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_2 = '+dg2'

What would be the impact of this setting?

A) When a new log group is added, it would have one member in each disk group
B) When a new log group is added, it would have two members in each disk group
C) When a new tablespace is added, it would have one data file in each disk group
D) When a new log file is added, it would have one member spread across the disk groups
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) When a new log group is added, it would have one member in each disk group




6) In your Automatic Storage Management (ASM) instance, one of the nonempty disk groups,DGROUP1, is no longer required and you want this disk group to be removed.You execute the following command to achieve this objective.

DROP DISKGROUP dgroup1 EXCLUDING CONTENTS;

What would be the result of this command?

A) This command would result in an error because the disk group is not empty
B) The command would drop the disk group, ignoring the EXCLUDING CONTENTS option
C) The command would result in the disk group being marked as INVALID because it cannot be dropped
D) The command would result in the contents being moved to the parent disk group and dropping of the disk group
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) This command would result in an error because the disk group is not empty




7) In your production database you want to use an Automatic Storage Management (ASM) instance to manage the database files. Which option would you use to migrate the database files from a non-ASM instance to an ASM instance?

A) Oracle Migration Assistant
B) Recovery Manager (RMAN)
C) Oracle Data Pump Export and Import
D) Conventional Oracle Export and Import
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Oracle Migration Assistant




8) The database must be opened by using a text-based parameter file instead of a server parameter file (SPFILE)?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




9) Which file allows a no default parameter file to be used to configure the Instance?

A) SPFILE
B) PFILE
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) PFILE




10) The SQL*Plus STARTUP command parameters are interpreted by ASM which parameter Issues a SHUTDOWN ABORT to the ASM instance before restarting it?

A) MOUNT
B) NOMOUNT
C) FORCE
D) MOUNT, OPEN
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) FORCE




11) Abbreviate the term CSS?

A) Command Synchronization Services
B) Cluster Synchonization Services
C) Command Synchronization Statement
D) Cluster Synchronization Statement
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) Cluster Synchonization Services




12) ASM does not discover a disk that contains an operating system partition table, even if the disk is in an ASM_DISKSTRING search path and ASM has read/write permission on the disk?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




13) In which Shutdown Mode the ASM instance immediately shuts down without the orderly dismount of disk groups?

A) ABORT
B) NORMAL
C) IMMEDIATE
D) TRANSACTIONAL
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) ABORT




14) In Viewing Information About Automatic Storage Management which view in an ASM instance, contains one row for every ASM file in every disk group mounted by the ASM instance, In a DB instance, contains no rows?

A) V$ASM_FILE
B) V$ASM_DISK
C) V$ASM_DISK_STAT
D) V$ASM_DISKGROUP_STAT
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) V$ASM_FILE




15) In Creating ASM Files Using a Default Disk Group Specification Which initialization Parameter Specifies the default disk group location in which to create?

1) Redo log files
2) Control files

A) DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n
B) DB_CREATE_FILE_DEST
C) DB_RECOVERY_FILE_DEST
D) CONTROL_FILES
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) DB_CREATE_ONLINE_LOG_DEST_n




16) The CONTROL_FILES initialization parameter can use the alias filenames of the controlfiles?

A) True
B) False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) True




17) The V$ASM_DISKGROUP view contains columns that help you manage capacity which indicates the amount of free space, adjusted for mirroring, that is available for new files?

A) REQUIRED_MIRROR_FREE_MB
B) USABLE_FILE_MB
C) Both A & B
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B) USABLE_FILE_MB



Post your comment

You may like