Background Jobs - SAP Basis questions

Background Jobs - SAP Basis questions


1) What is background processing used for?

A) Periodic tasks
B) Tasks that require user interaction
C) locking tables
D) Printing lists
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Periodic tasks




2) To schedule background processing which transaction code do we use?

A)SM36
B)SM37
C)DB12
D)DB13
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)SM36




3) The transaction code SM37 is used to monitor the background jobs.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




4) rdisp/btctime is the parameter to control the time based scheduler for background jobs.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




5)Background work processes allocate memory differently than dialog work processes ?

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




6) In which profile can you change the number of background work processes?

A) Start profile
B) spfile
C) Background profile
D) Instance profile
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) Instance profile




7) If one of the system’s ten background work processes is reserved for class A jobs, and jobs are being processed in the other nine work processes, the reserved work process remains free even if a class A job is waiting for execution.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: B)False




8) If a user has authorization to schedule an external program as a step of a background job, he or she can run any operating system command.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




9) You can also define “load balancing” for background jobs by specifying JobServer Groups.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




10) Parameter rdisp/btcname is used to define the application server where the event based scheduler will be started.

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




11)Which of the following is NOT true of event controlled background processing in R/3?

A)An event can be triggered from within R/3 by ABAP/4 programs.
B)An event in R/3 can be triggered from outside of the R/3 System by using the operating system level program,sapevt.
C)It is not necessary for the R/3 System to be active for events to be triggered.
D)None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C)It is not necessary for the R/3 System to be active for events to be triggered.




12) What will happen if a background job is running and the Operation Mode Switch is activated in between?

A)The job will be cancelled
B)The job will be put in Suspended state
C)The Job will continue to run and once it finishes then the Operation Mode Switch will occur
D)The Operation Mode will happen the next day
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C)The Job will continue to run and once it finishes then the Operation Mode Switch will occur




13) Which R/3 System user is used for starting external programs using SAP background jobs?

A) DDIC
B) SAP*
C) SAPR3
D) SAPCPIC
E) <sid>adm
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) SAPCPIC




14) Which OS level program is used to trigger jobs in SAP?

A)sapevt
B)sapxpg
C)sapmxbtc
D)saptrig
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)sapevt




15) Which of the following types of steps can be entered when defining background jobs in SAP?

A) BAPIs and SMAPIs
B) ABAP programs
C) External commands (predefined by the system administrator)
D) External RFC steps
E) External programs (direct command input by system administrator)
View Answer / Hide Answer

ANSWER: C) External commands (predefined by the system administrator)




16) Background job SAP_REORG_JOBS is used for which purpose ?

A) Deletes old background jobs
B) Retrieve old jobs data
C) Deletes old logs
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Deletes old background jobs




17) Select the correct order of how the background job runs.

A) Scheduled , Released ,Ready, Active, Finished or cancelled
B) Scheduled ,Ready , Released ,Active , Finished or cancelled
C) Released , Ready , Scheduled , Active , Finished
D) None of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) Scheduled , Released ,Ready, Active, Finished or cancelled




18)Batch input messages that are recorded in the batch input log rather than in the background processing log which is available using which of the following transaction codes ?

A)SM35
B)SM36
C)SM37
D)SM61
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)SM35




19) Which program is used to delete old background jobs ?

A) RSBTCDEL
B) RSUSR200
C) RSUSR100
D) RSPO0041
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) RSBTCDEL




20) A background job consists of one or more steps. A step can be _________.

A) An ABAP program
B) An external command
C) An external program
D) All of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All of the above




21)Background jobs can be scheduled with different priorities as below.
Class A (highest priority) , Class B (medium priority) ,Class C (normal priority)

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




22)How many background jobs can be processed simultaneously?

A)The SAP system process as many jobs concurrently as there are background work processes available.
B)The SAP system can run less then 50 background work process
C)Background work process should have less then dialog work process
D)All of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)The SAP system process as many jobs concurrently as there are background work processes available.




23)Where can you define an operation mode with additional background work process in transaction code ?

A) RZ04
A) RZ03
B) SM63
D) SM61
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) RZ04




24) For scheduling time-dependent jobs, which is the correct option to choose?

A) The job should be executed on a particular work day
B) The job should be executed at a particular date/time
C) The job should be executed immediately
D) All of the above
View Answer / Hide Answer

ANSWER: D) All of the above




25) If the transport system is used, there must be at least two background work processes in the system ?

A)True
B)False
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A)True




26) Job header information is stored in which table ?

A) TBTCO
B) TBTCP
C) TBTCS
D) BTCEVTJOB
View Answer / Hide Answer

ANSWER: A) TBTCO


Post your comment

    Discussion

  • RE: Background Jobs - SAP Basis questions -Aakash Dahale (12/27/16)
  • Its nice test practice.It really help me to test my Knowledge.
  • RE: Background Jobs - SAP Basis questions -srikanth b (03/08/16)
  • thank you for giving ur valuble information
  • RE: Background Jobs - SAP Basis questions -Rajendra (02/21/16)
  • Good for knowledge ... very helpful information...
  • RE: Background Jobs - SAP Basis questions -vinoth (07/21/15)
  • it useful me
  • RE: Background Jobs - SAP Basis questions -pandy (11/26/14)
  • Nice Information..

    Thanks.
  • RE: Background Jobs - SAP Basis questions -Shaik Afroz (10/15/14)
  • Wonderful information.
    Thanks a ton..
    Keep sharing..

More from CareerRide