Chatter and Clatter - Sounds by Objects - Part II

Chatter and Clatter - Sounds by Objects - Part II


Point whether the following sounds are correct for the noun subjects. If not, choose the correct one from the options.

1. Aeroplanes zoom.

a. Swoosh
b. Drone
c. Swish

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is correct. Aeroplanes zoom.



2. Silk rustles.

a. Whistles
b. Slips
c. Whispers

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is right too. Silk clothes make rustling sounds.



3. Anvils bang.

a. Clang
b. Cling
c. Clank

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Clang

When metal objects are beaten against each other, they clang. This is incorrect. Anvils clang.



4. Sails creak.

a. Stutter
b. Flutter
c. Flicker

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Flutter

This is incorrect. Sails do not creak but flutter.



5. Bells peal.

a. Noise
b. Resonate
c. Bang

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is right. The sound made by bells is called peal.



6. Waves ripple.

a. Bumble
b. Gurgle
c. Rumble

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is correct. Waves make a rippling sound.



7. Whistles whistle.

a. Rustle
b. Shriek
c. Blow

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Shriek

This is incorrect. Whistle shriek.




8. Brakes lap.

a. Squeak
b. Shriek
c. Screech

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Screech

This is incorrect too. When breaks are pulled, they screech.



9. Plates rattle.

a. Clank
b. Rumble
c. Clash

View Answer / Hide Answer

ANSWER: When many plates are kept together, the make a rattling sound. This is correct.



10. Doors bang.

a. Clang
b. Crash
c. Smash

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is correct. Doors make a banging noise.


Post your comment

You may like