Chatter and Clatter - Sounds by Objects - Part III

Chatter and Clatter - Sounds by Objects - Part III


Identify if the sounds made by the following objects are correct. If not, choose the right one.

1. Watches tick.

a. Click
b. Clatter
c. Knock

View Answer / Hide Answer

ANSWER: 'Watches tick' is a correct sentence.



2. Rain crackles.

a. Patters
b. Chatters
c. Clatters

View Answer / Hide Answer

ANSWER: a. Patters

This is wrong. Rains do not crackle, they patter.



3. Leaves rustle.

a. Swish
b. Bustle
c. Hustle

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Leaves make a rustling sound. So the above sentence is correct.



4. Bows screech.

a. Ting
b. Twang
c. Tread

View Answer / Hide Answer

ANSWER: b. Twang

'Bows screech' is wrong as bow strings make a 'twang' sound when they are pulled.



5. Horns toot.

a. Hoot
b. Bong
c. Honk

View Answer / Hide Answer

ANSWER: c. Honk

This is wrong. Horns honk.



6. Nuts crack.

a. Break
b. Pip
c. Clack

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is a correct sentence.



7. Clouds thunder.

a. Gurgle
b. Bang
c. Pound

View Answer / Hide Answer

ANSWER: 'Clouds thunder' is a correct sentence.



8. Trains rumble.

a. Rattle
b. Ring
c. Jangle

View Answer / Hide Answer

ANSWER: This is correct. Trains rumble!



9. Wind sighs.

a. Blows
b. Swoosh
c. Rustle

View Answer / Hide Answer

ANSWER: 'Wind sighs' is a correct sentence.



10. Water laps.

a. Rumbles
b. Fizzles
c. Babbles

View Answer / Hide Answer

ANSWER: Laps is the correct word for water.


Post your comment

More from CareerRide